Z Banskej Bystrice bez bodov

2023-11-11 13:01:19

Za MFK Zemplín skóroval iba Matúš Marcin.

Michalovskí futbalisti síce vonku znovu skórovali, ale nezabodovali. V sobotňajšom stretnutí 14. kola Niké ligy neuspeli na trávniku Banskej Bystrice, ktorej podľahli 1:3. Žlto-modrí doplatili na úvodné dejstvo, keďže do kabín išli s dvojgólovým mankom. Čakanie východniarov na prvý ligový triumf tak naďalej pokračuje. V súťaži teraz nasleduje reprezentačná prestávka, najbližšie budú Zemplínčania v zápasovej akcii až v sobotu 25. novembra doma proti Slovanu Bratislava.

Michalovčania vstúpili do zápasu sympaticky, avšak vo finálnej fáze toho veľa nevymysleli. V 9. minúte tak mohli udrieť domáci, po centri Polievku hlavičkoval Godál mimo brány. Potom dobrú Marcinovu strelu zblokoval jeden z obrancov Dukly. Banskej Bystrici sa v 21. minúte podarilo otvoriť skóre duelu, keď priamy kop Polievku usmernil do siete narodeninový oslávenec Depetris - 1:0. Iba štyri minúty po tomto zásahu sa domáci radovali znovu, spoza šestnástky vystrelil Rymarenko a trafil presne k pravej žrdi Ružinského brány - 2:0. "Vojaci" potom kontrolovali hru a v 41. minúte takmer skórovali aj do tretice. Po Rymarenkovej prihrávke do päťky však Depetris v tutovke netrafil bránu.

Aj druhý polčas začal MFK Zemplín aktívne, hoci v úvodných piatich minútach sa k strelám dostali Polievka a Depetris, ale ich pokusy sa neujali. Hostia od Laborca boli po prestávke oveľa nebezpečnejší v ofenzíve a v 63. minúte vyskúšal pozornosť gólmana Bahi. O minútu neskôr zahral ďalší nebezpečný priamy kop Polievka a Godálovu hlavičku z dobrej pozície zneškodnil Ružinský. V 74. minúte navýšil náskok domácich Rymarenko, ktorý strelou popri gólmanovi Michaloviec upravil na 3:0. "Struhárovci" sa predsa len gólovej odmeny dočkali v 81. minúte, Danko rozohral s Jánošíkom roh na krátko, presnou prihrávkou našiel Marcina a ten znížil - 3:1. Vzápätí sa mohol o drámu postarať Bahi, ale jeho strela len tesne minula šibenicu brány. V nadstavenom čase bol blízko ku gólu aj Musák, hlavou však minul priestor troch žrdí.

MFK Dukla Banská Bystrica - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (2:0)

Góly: 21. Depetris, 25. a 74. Rymarenko - 81. M. Marcin

ŽK: 88. Pišoja - 52. Volanakis

Rozhodovali: Smolák - Vorel, Pacák; 839 divákov

MFK DUKLA: M. Hruška - Uhrinčať, Godál, Willwéber - Pišoja, M. Hlinka, Richtárech (90+. Guimaraes), Záhumenský (79. Migaľa) - Rymarenko (79. B. Ľupták), Depetris (68. Acosta), Polievka (90+. Hanes)

MFK ZEMPLÍN: Ružinský - L. Šimko, Jeřábek, Volanakis (79. Musák), Bahi - M. Bednár, Shimamura (79. L. Jánošík), S. Danko - Steinhübel (53. van Kessel), D. Pavúk (53. F. Vaško), M. Marcin

Hlasy trénerov:

Mário Auxt (tréner Banskej Bystrice): „Padlo nám vhod, že hneď na začiatku sme dali dva góly, od ktorých sme sa odvíjali. Chceli sme vstúpiť aktívne do zápasu a byť nebezpeční, čo sa nám aj podarilo, hoci prvých 15 minút sme sa iba hľadali. Góly nám však pomohli. V druhom polčase sme si to už chceli ustrážiť. Mrzí nás gól na 3:1, ale chlapci to zodpovednou defenzívou uhrali. Chceli ísť za víťazstvom a chceli to doma zlomiť. Gratulujem im k trom bodom."

Peter Struhár (tréner Michaloviec): „Banská Bystrica si zaslúžila vyhrať, pretože bola nebezpečnejšia. My sme mali celkom dobrý umelecký prejav, vedeli sme si prihrať, hrali sme na lopte, ale našimi lacnými stratami sme domácich posadili na koňa. Neustrážili sme jednu štandardnú situáciu, pred ktorou sme boli v dobrom držaní lopty, hrali sme po šestnástku, ale neboli sme adresní a netlačili sa do pokutového územia. Druhý gól sme si v podstate strelili sami, keď sme ľahko stratili loptu. Na dobrom ihrisku sa dalo dobre kombinovať, čo bola voda na mlyn domácich, pretože Rymarenko či Polievka majú veľkú kvalitu. Za stavu 2:0 sme zmenili rozostavenie aj hráčov, ktorí boli viac nebezpečnejší ako tí predtým. Bolo dobré, že sme na nepriaznivý stav reagovali gólom Marcina. Stále sme sa tlačili do zakončenia, ale Dukla zvíťazila zaslúžene.“

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 25. novembra o 15.00 hod.: Michalovce - Slovan Bratislava (15. kolo NL)

Piatok 1. decembra o 17.30 hod.: FC Košice - Michalovce (16. kolo NL)

Sobota 9. decembra o 15.00 hod.: Michalovce - Skalica (17. kolo NL)

Foto: Róbert Andrejov