Ďalší pokus o víťazstvo

2023-11-23 15:25:57

V sobotu nás doma čaká súper najťažšieho kalibru.

Po reprezentačnej pauze na náš tím čakajú ešte štyri ligové zápasy. Postupne privítame Slovan Bratislava (túto sobotu o 15.00 hod.), predstavíme sa v Košiciach, doma so Skalicou a jeseň uzavrieme na pôde Spartaka Trnava. Na prvé víťazstvo v sezóne tak máme na jeseň ešte štyri pokusy. V klube všetci veria, že naplno zabodujeme hneď v sobotu, hoci nás čaká aktuálny líder tabuľky, obhajca prvenstva i slovenský zástupca v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy.

Pred reprezentačnou pauzou sme mohli sledovať nárast našej výkonnosti. Tím hral do zápasu k zápasu lepšie, no víťazstvo to zatiaľ neprinieslo. „Naším cieľom v zostávajúcich štyroch zápasoch bude nadviazať na herný prejav a získať v nich čo najviac bodov. Naša hra nie je fakt zlá. Vždy ale urobíme chybu, ktorá nás stoji víťazstvo. Chceme už ale konečne vyhrať. V sobotu musíme podať čo najlepší výkon a uvidíme, ako to vypáli,“ uviedol ofenzívny záložník Michaloviec Lukáš Jánošík.

V sobotu čaká na Michalovčanov súper najťažšieho kalibru. S aktuálnym majstrom i lídrom súťaže ťahajú nepriaznivú sériu desiatich prehier. V doterajších dvadsiatich dvoch dueloch až devätnásťkrát prehrali, trikrát sa zrodila remíza, nevyhrali ani raz. „Slovan je vždy pojem a tím, kde príde sa na neho vie vytiahnuť. Každý z hráčov, ktorý proti nemu nastúpi, je motivovanejší a ja verím, že to takto bude v sobotu aj u nás. Čaká nás ale mimoriadne ťažký zápas,“ pokračuje Lukáš Jánošík. Bratislavský Slovan síce stále bojuje na dvoch frontoch, keď ho v priebehu budúceho týždňa čaká nesmierne dôležitý duel v Kláksviku, podľa Jánošíka to ale Michalovčania nebudú mať v sobotu z tohto dôvodu uľahčené. „Slovan je vždy Slovan a je tam zakaždým kvalita. Aj keby pretočili celú jedenástku, určite postavia proti nám kvalitnú zostavu. Neviem k tomu povedať, či v sobotu toto bude naša výhoda. Nemôžeme sa ale spoliehať na to, že ich čaká vo štvrtok ďalší ťažký zápas. Určite sem prídu s víťaznými ambíciami. Ako som už ale povedal, my už konečne potrebujeme zabodovať naplno a v sobotu sa o to pokúsime,“ dodal na záver Lukáš Jánošík.