Majstrovi sme podľahli o dva góly

2023-11-25 12:40:42

Slovan rozhodol o svojom triumfe už do prestávky.

Nepriaznivé šnúry sa michalovským futbalistom nepodarilo pretrhnúť. Prvé ligové víťazstvo v tejto sezóne a premiérové nad Slovanom Bratislava sa nezrodilo ani v poslednú novembrovú sobotu, keď v rámci 15. kola Niké ligy podľahli na domácej pôde s belasými 0:2.

Líder tabuľky a úradujúci majster nastúpil na Zemplíne v plnej sile, no žlto-modrí sa veľkého favorita nezľakli. Práve naopak, takmer celý prvý polčas boli hosťom viac než vyrovnaným súperom a nechýbalo veľa, aby sa rýchlo dostali do vedenia. Na konci úvodnej desaťminútovky dvakrát nebezpečne strieľal Danko, avšak v oboch prípadoch výborne zasiahol brankár Trnovský. V 12. minúte sa pri veľkej šanci Čavriča zaskvel aj domáci Frelih. Debutant medzi michalovskými žrďami podržal svoj tím aj v 15. minúte pri strele Barseghyana. Slovan potom zvýšil aktivitu a v 39. minúte Čavričov pokus hravo zneškodnil Frelih. O minútu neskôr však už kapituloval, Zmrhalovu prihrávku na prvú žrď usmernil do siete Strelec - 0:1. Vzápätí nevyrovnal skóre Marcin, keď jeho tvrdú strelu vyrazil Trnovský. A tak v 43. minúte po krásnej kombinačnej akcii Slovan zvýšil náskok zásluhou Kucku, ktorého strela od žrde zapadla do siete - 0:2.

Hneď po prestávke bol blízko ku gólu Čavrič, ktorý už aj prekonal Freliha, ale toho na bránkovej čiare výborne zastúpil Volanakis a loptu odkopol do bezpečia. Mužstvo z hlavného mesta malo zápas pod kontrolou a v 68. minúte bol blízko k tretiemu zásahu Zmrhal, ktorého projektil na vzdialenejšiu žrď mieril tesne vedľa. Veľkú šancu na zdramatizovanie duelu mal v 74. minúte po van Kesselovej prihrávke Adekunle, avšak jeho zakončeniu z päťky chýbali centimetre. Zemplínčania bojovali až do konca a túžili aspoň znížiť. V 80. minúte Dankovu strelu vyrazil Trnovský a o štyri minúty ten istý hráč z dobrej pozície namieril vysoko nad bránu. Najväčšiu šancu Michaloviec v druhom polčase mal Šimko, ktorý dobre vystrelil zvnútra šestnástky, no Trnovský s pomocou obrancu loptu za svoj chrbát nepustil.

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 0:2 (0:2)

Góly: 40. D. Strelec, 43. Kucka

ŽK: 54. F. Vaško - 28. Zmrhal

Rozhodovali: Marhefka - Hancko, Kuba; 1208 divákov

MFK ZEMPLÍN: Frelih - L. Šimko, Jeřábek, Volanakis, Bahi (25. D. Magda) - F. Vaško, Shimamura (75. Karasiuk) - L. Jánošík (75. M. Bednár), S. Danko, M. Marcin (53. van Kessel) - Adekunle (75. D. Pavúk)

ŠK SLOVAN: Trnovský - Pauschek (78. M. Vojtko), Bajrič, Kashia, Zmrhal (78. Sharani) - Kankava, Savvidis, Kucka (90+. Agbo) - Barseghyan, Čavrič (90+. Malik), D. Strelec (65. Blackman)

Hlasy trénerov:

Peter Struhár (tréner Michaloviec): „Slovan prišiel v najsilnejšom zložení, v akom mohol, teda až na brankára. Vedel, že to bude ťažký zápas. V novom rozostavení sme od začiatku chceli hrať aktívne a v krátkom slede sme si vypracovali dve dobré príležitosti. Neboli sme však dostatočne efektívni, aby sme možno my otvorili ten zápas. Potom sa už ukázala kvalita Slovana, ktorý dobre kombinoval a držal loptu. My sme sa stále držali svojho plánu, že si budeme vedieť vytvoriť nejakú šancu alebo rohový kop. Zlomový bol prvý gól, pri ktorom sme urobili chybu. Už predtým mali hostia dve dobré šance, pri ktorých nás podržal náš nový brankár. So vstupom do druhého polčasu som nebol spokojný, Slovan mal po dlhých loptách za obranu dve-tri šance, ktoré však nepremenil. Potom prišli aj naše šance, ani jednu z tých troch sme nevyužili a nestrelili sme kontaktný gól. Slovan si to už ukontroloval a zaslúžene zvíťazil. Chcem hosťom popriať veľa šťastia v pohárovej Európe, aby postúpili a robili dobré meno slovenskému futbalu.“

Vladimír Weiss st. (tréner Slovana Bratislava): „Bol to dobrý zápas a sme radi, že sme si odtiaľ odviezli tri body. Trošku som sa obával zápasu, pretože cez reprezentačnú prestávku sme mali preč veľa hráčov, Marcelli sa zo zrazu slovenskej 21-tky vrátil zranený a Tolič bol vykartovaný. Nemali sme veľa variant základnej zostavy, ale tá, ktorá nastúpila, hrala výborne kombinačne. Avšak nie od začiatku, lebo v úvode hrali Michalovčania výborne, vysoko nás napádali, boli ochotní behať a mali aj prvú šancu zápasu. Potom sme ich mali aj my dosť, ale neboli sme takí efektívni, ako v predošlých zápasoch. Michalovce chválim za dobrý a odvážny výkon, ich tréner zmenil rozostavenie a hráči sa dobre pohybovali, čo nám v prvom polčase trošku robilo problém. Dali sme však dva góly, ten druhý bol fantastický. Ešte raz pochválim Michalovce za ich výkon, sú na dobrej ceste. My sme takisto podali dobrý výkon, som rád za skúsenosť, ktoré mužstvo ukázalo a ustrážilo si výsledok, aj keď ku koncu sme boli chvíľku nepozorní."

Najbližší program MFK Zemplín:

Piatok 1. decembra o 17.30 hod.: FC Košice - Michalovce (16. kolo NL)

Sobota 9. decembra o 15.00 hod.: Michalovce - Skalica (17. kolo NL)

Nedeľa 17. decembra o 15.00 hod.: Trnava - Michalovce (18. kolo NL)

Foto: Róbert Andrejov