Michalovce vzdorovali lídrovi

2023-11-27 19:24:59

Odznelo v sobotu na tlačovej konferencii...

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce čakajú aj po sobotňajšom zápase pätnásteho kola Niké ligy na úvodné tohtosezónne víťazstvo, ako aj na prvé víťazstvo nad Slovanom Bratislava. Michalovčanom nepomohol ani výborný vstup do zápasu proti lídrovi súťaže a obhajcovi titulu. Slovan ukázal svoju silu hlavne v závere prvého polčasu, kde dvoma gólmi strhol duel na svoju stranu a v druhom polčase už len kontroloval tri cenné body zo Zemplína.

Michalovčania vstúpili do duelu s lídrom s cieľom konečne naplno zabodovať. Priblížiť ich k tomu mohol Stanislav Danko, ktorý ale pohrdol dvoma dobrými parketami na strelenie úvodného gólu. Potom prebrali iniciatívu belasí, ktorí gólmi Dávida Strelca s Jurajom Kuckom rozhodli o svojom jedenástom víťazstve nad Michalovčanmi v rade. „V prvom rade sme radi, že sme si domov odviezli tri cenné body. Trošku som sa obával toho, že sme mali cez reprezentačnú prestávku veľa hráčov preč. Marcelli sa vrátil zranený, Tolič bol vykartovaný. Nemali sme teda veľa alternatív do zostavy. Dobre sme to ale zvládli. Michalovce výborne začali. Mali prvú šancu, vysoko nás napádali, boli ochotní behať. Domácich pochválim za výborný výkon. My sme zase neboli príliš efektívni. Z tých šancí, čo sme mali, sme mali rozhodnúť skôr. V druhom polčase sme už podali skúsený výkon. Michalovce chcem ešte raz pochváliť, sú na dobrej ceste,“ pochválil niekoľkokrát domáci tím tréner lídra súťaže Vladimír Weiss.

Slovanisti prišli do Michaloviec v poli s najsilnejšou zostavou. Trénerovi Weissovi chýbal iba brankár Borjan, ktorý dostal voľno. Inak ale hrali všetci tí, ktorí mohli a tréner Slovana ich pred náročným záverom jesene nešetril. „Súper čakal ťažký zápas a preto asi prišiel v najsilnejšom zložení. Od úvodu sme chceli hrať aktívne. Vypracovali sme si dobré šance na skórovanie, neboli sme ale dostatočne efektívni, aby sme my otvorili zápas. Potom sa už začala prejavovať kvalita súpera. Stále sme chceli, stále sme išli do možností šancí. Zlomový moment bol prvý gól súpera,“ uviedol na margo sobotňajšieho zápasu tréner Zemplínčanov Peter Struhár. Ten nebol spokojný hlavne so vstupom svojich zverencov do druhého polčasu. „Urobili sme tam niekoľko chýb. Slovan mal po dlhých loptách za obranu šance na skórovanie. My sme čakali na šancu, po ktorej by sme strelili kontaktný gól. Prišli tri, ktoré sme nevyužili. Slovan vyhral zaslúžene,“ pokračuje Peter Struhár. Michalovčania podali asi najlepší výkon v sezóne, na rozbehnutý Slovan, ktorý vyhral v lige desiatykrát za sebou, to ale nestačilo. Naďalej tak platí, že čakajú na víťazstvo a to čakanie sa predlžuje na viac ako pol roka. Naposledy v lige vyhrali ešte v poslednom kole minulej sezóny. Vtedy sa písal dvadsiaty máj... „Do tohto zápasu sme išli s tým, že sa pokúsime o historické víťazstvo. V našej situácii nám nič iné neostávalo. Musíme byť ale dôslednejší a vážiť si každú jednu šance. Proti Slovanu sme ich mali, bohužiaľ sme ich nepremenili,“ reaguje na negatívnu sériu tréner Michalovčanov.

„Začali sme zle z toho pohľadu, že sme prehrávali dlhé lopty,“ vrátil sa ešte k zápasu tréner Slovana Vladimír Weiss. „Hráčom som aj hovoril, že ak dostanú prvý gól, čaká ich ťažký zápas. Bol tu ťažký terén, dobre pripravený súper, ktorý má svoju kvalitu. Je vidieť očividný rukopis trénera Struhára. Michalovce majú svoju kvalitu, majú dobrých hráčov a som o tom presvedčený, že nebudú v tabuľke tak, ako sú dnes. My sme neboli efektívni. Čavrič mal sám tri vyložené šance. Bol z toho trochu aj smutný, ja ale verím, že si niečo odložil aj na štvrtok, kedy nás čaká dôležitý zápas v Európe. Vyhrali sme tu, čo je veľmi dôležité, pretože odtiaľ sa body nosiť ľahko nebudú,“ zložil ešte Weiss poklonu svojmu sobotňajšiemu súperovi. Majster sa teda vezie naďalej na víťaznej vlne. V Michalovciach vyhral už desiaty ligový zápas v rade. „Som o tom presvedčený, že máme najlepšie a najskúsenejšie mužstvo. Stále sa musíme pokúšať víťaziť, nie je to ale ľahké. Každý sa na nás chce vytiahnuť a proti nám podá najlepší výkon. My s tým už ale počítame. Víťazná séria nás teší. Desať zápasov v rade sa nevyhrá ľahko ani v našej lige. Teraz našu kvalitu musíme potvrdiť vo štvrtok v Klasvíku, kde nás na umelej tráve čaká nesmierne dôležitý zápas. Pôjdeme tam určite s víťaznými cieľmi. Cestujeme už v utorok, aby sme sa dobre pripravili na náročné podmienky. Verím, že to zvládneme a potom sa môžeme sústrediť aj na ligu, kde nás do konca jesene čakajú tiež náročné zápasy,“ dodal na záver tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss.