V pohári konečne doma

2023-12-06 14:52:40

Dnes sa žrebovalo štvrťfinále Slovnaft Cupu.

Po takmer piatich rokoch odohrajú michalovskí futbalisti pohárové stretnutie na domácom trávniku. Vo štvrťfinále Slovnaft Cupu (SC) si žlto-modrí na svojom trávniku zmerajú sily s víťazom osemfinálového duelu FC Košice - FC Spartak Trnava, ktorý sa bude dohrávať až 3. februára budúceho roka. Žreb štvrťfinále našej najvyššej pohárovej súťaže sa uskutočnil na Mikuláša v sídle Slovenského futbalového zväzu v Bratislave.

Hracím termínom štvrťfinále SC je streda 28. február 2024. Zemplínčania tak po dlhom čase znovu nastúpia v pohári pred vlastnými fanúšikmi. Naposledy tomu tak bolo ešte 17. apríla 2019, kedy v odvetnom semifinálovom zápase nestačili na Žilinu po prehre 0:2 a zostali pred bránami finále, keďže v prvom vystúpení pod Dubňom remizovali 1:1. Zo súčasného kádra MFK Zemplín v odvete proti "šošonom" nastúpila dvojica Igor Žofčák a Stanislav Danko.

Ďalšími dvojicami štvťfinále SC sú Dunajská Streda - Ružomberok, Lipany - Skalica a Podbrezová vycestuje na pôdu víťaza súboja Slovan Bratislava - Žilina, ktorý sa dohrá v zatiaľ neurčenom termíne. Finále 55. ročníka pohára bude hostiť Košická futbalová aréna.

Michalovčania sa medzi najlepšiu pohárovú osmičku prebojovali vyradením piatoligovej Rožňavy (1:0), treťoligového Vranova nad Topľou (2:1), štvrtoligových Nových Zámkov (4:1) a piatoligovej Devínskej Novej Vsi (3:0).