Domáca rozlúčka priniesla remízu

2023-12-09 12:13:44

Michalovce si podelili body so Skalicou.

Michalovskí futbalisti sa s vlastnými fanúšikmi rozlúčili nerozhodným výsledkom. V poslednom domácom stretnutí v tomto kalendárnom roku v rámci 17. kola Niké ligy remizovali so Skalicou 1:1. Ich jediný gól vsietil kapitán Matúš Marcin. Žlto-modrí naďalej čakajú na prvé ligové víťazstvo v tejto sezóne, na svojom konte majú iba šesť bodov za šesť remíz a v tabuľke figurujú na predposlednej jedenástej priečke.

Lepší úvod do zápasu mali hosťujúci hráči. Už po niekoľkých sekundách hry vyskúšal pozornosť Freliha Davi Alves, ale domáci brankár bol pripravený. V 6. minúte však už kapituloval, po rohovom kope sa k zakončeniu dostal Nagy a strelou bez prípravy prekonal Freliha - 0:1. Po štvrťhodine hry mohol vyrovnať Shimamura po Jánošíkovej prihrávke, avšak na prvej žrdi Junasa neprekonal. Na opačnej strane musel Frelih zasahovať proti štipľavej strele Smékala a vyznamenal sa aj pri tutovke Moronga. V 28. minúte sa začínalo odznova, po nedorozumení Junasa s Podhorinom sa k lopte dostal Marcin a vyrovnal - 1:1. Zakrátko to domáci kapitán skúšal opäť, tentoraz jeho strelu k pravej žrdi Junas chytil.

Kým v prvom dejstve boli o niečo lepší Skaličania, po prestávke mali navrch Michalovčania. V 56. minúte však mohli znovu inkasovať, Smékalovej krížnej strele chýbali centimetre. O šesť minút na to bol veľmi blízko k druhému gólu Marcin, radosť mu však prekazil Junas, ktorý vytlačil jeho strelu na pravú žrď. Marcin bol pri chuti a v 67. minúte z dobrej pozície strieľal tesne vedľa. Desať minút pred koncom takmer udrelo na opačnej strane, z rohu šestnástky sa do lopty oprel Rudzan a jeho bomba skončila na brvne michalovskej brány. Vzápätí opäť Marcin vystrelil nepresne a keď v 85. minúte mieril iba do žrde hosťujúci Haša, zrodila sa pri Laborci remíza 1:1.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Skalica 1:1 (1:1)

Góly: 28. M. Marcin - 6. M. Nagy

ŽK: 14. S. Danko, 38. F. Vaško, 54. Volanakis - 9. Davi Alves

Rozhodovali: Kružliak - Roszbeck, Jánošík; 450 divákov

MFK ZEMPLÍN: Frelih - L. Šimko, Jeřábek, Volanakis, Bahi (46. D. Magda) - F. Vaško (72. M. Bednár), Shimamura (84. Musák) - L. Jánošík (46. D. Pavúk), S. Danko, M. Marcin - van Kessel (59. Karasiuk)

MFK: Junas – A. Krčík, Ranko, Podhorin, Rudzan – M. Hollý (81. Mášik), M. Nagy – Morong, Smékal (81. Špehar), Davi Alves (63. Matejov) – Haša (90+. Sobczyk)

Hlasy trénerov:

Peter Struhár (tréner Michaloviec): „V prvom polčase bola Skalica lepšia a zaslúžene išla do vedenia. Nemali sme dobrý úvod zápasu a niektorí hráči nezachytili vývoj priebehu, nevedeli sa zhostiť toho, že sa hralo na ťažkom teréne. Mali sme hrať trošku jednoduchšie. Som rád, že sme pozitívne odpovedali na inkasovaný gól vyrovnaním. Chceli sme pridať aj druhý zásah. V druhom polčase sme boli my lepším mužstvom, za čo musím chlapcov pochváliť. Mali sme šance Marcina, jedna z nich skončila na žrdi. Aj súper trafil tyčku a brvno. Bol to remízový zápas a tak to aj skončilo. Mrzí ma, že sme neboli agresívnejší v pokutovom území. Musíme už konečne ísť do vedenia nejakým škaredým gólom, čo sa nám zatiaľ od môjho príchodu ešte nepodarilo.“

Pavol Majerník (tréner Skalica): „Mali sme výborný vstup do zápasu, v prvej dvadsaťminútovke sme okrem gólu po štandardke mali aj ďalšie šance a zápas mohol vyzerať trošku inak. Po nedorozumení sme potom dostali gól na 1:1 a trošku nám trvalo, kým sme sa opäť dostali do zápasu. Druhý polčas bol obojstranne bojovný a myslím si, že kto by dal druhý gól, ten by vyhral. Neskóroval však už nikto a remíza je podľa mňa spravodlivá.“

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 17. decembra o 15.00 hod.: Trnava - Michalovce (18. kolo NL)

Foto: Róbert Andrejov