V Senci sa Podhorinovi vyhrať ešte nepodarilo

2015-04-02 12:00:00

Michalovčania štartujú nadstavbu, chcú ju začať víťazstvom.

Na Veľký piatok vstúpia michalovskí futbalisti do nadstavbových bojov o jedinú postupovú miestenku do najvyššej súťaže. Zajtra sa predstavia na ihrisku Senca, teda na pôde mužstva, ktoré po základnej časti DOXXbet ligy v západnej skupine obsadilo šiestu priečku, keď o svojom postupe do prvej „šestky“ rozhodlo až v poslednom kole. Pri Seneckých jazerách sa bude hrať pri osvetlení, úvodný výkop duelu je naplánovaný na 17.30 hod.

Ľahké to nebude

Pre Michalovčanov sa začína najdôležitejšia časť sezóny, v doterajších štyroch jarných súbojoch im s výnimkou duelu v Poprade prakticky o nič nešlo, lebo s troma súpermi sa im body do nadstavby nezapočítavali. Až teraz pôjde do tuhého. „Je to tak, až teraz sa nám budú konečne rátať všetky body, ktoré získame. Ale aj tie predošlé jarné zápasy sme brali vážne, išli sme do nich naostro, nebola to žiadna predĺžená príprava. Predstavovali sme si to lepšie, chceli sme viac bodov, ale už je to za nami, pozeráme sa už len dopredu, hoci stratené body mrzia. Na prelínačku sa už všetci veľmi tešíme,“ povedal Oliver Podhorin, stopér michalovského celku. Prvý súper tímu od Laborca v nadstavbe bol v uplynulých ročníkoch, keď sa hralo ešte starým systémom, tradičným druholigovým sokom. „V Senci nás nikdy nečakal ľahký súboj, ja som tam ešte ani raz nevyhral, nuž verím, že konečne sa to teraz zmení.“

Musia rozhodne pridať

V rozlúčkovom vystúpení so základnou časťou „šturmovci“ doma porazili Dolný Kubín 1:0, ale výkonom príliš neoslnili. „Predošlý zápas sme si rozobrali, všetci sme sa zhodli v tom, že tento výkon na dobrý výsledok v Senci určite stačiť nebude. Musíme tam rozhodne pridať. Dúfam, že predvedieme dobrú hru a po záverečnom hvizde sa budeme z troch bodov radovať my. Chceme začať víťazstvom, aby sme sa dobre naladili na ďalšie súboje,“ pokračoval 22-ročný odchovanec MFK Zemplín. Po vytvorení novej tabuľky figurujú Zemplínčania na druhej priečke so ziskom 21 bodov a stratou štyroch na vedúcu Skalicu. Práve medzi týmito dvoma mužstvami sa očakáva boj o postup do Fortuna ligy, myslí si to aj Oliver? „To neviem, či budeme byť len my dvaja. Možno sa objaví nejaký tím, ktorý tam zamieša karty. Ale my sa pozeráme iba na seba, nie na Skalicu a ostatné celky. Pôjdeme od zápasu k zápasu a chceme nazbierať čo najviac bodov,“ dodal O. Podhorin. 

Zdroj: denník Korzár