Gólové strely kapitánov

2023-12-12 13:56:06

Pondelkové vydanie Denníka Šport o našej remíze so Skalicou.

Na Zemplíne sa o konečný výsledok postarali obaja kapitáni. Najprv nekompromisne k žrdi otvoril skóre hosťujúci Martin Nagy a ešte pred polhodinou hry ho napodobnil domáci Matúš Marcin.

 „Celkom divoké stretnutie. Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu. V prvom polčase sme si vytvorili štyri obrovské šance. Mohli sme pokojne zvýšiť na 2:0, možno i na 3:0. Namiesto toho sme inkasovali hlúpy gól. V druhom polčase mali šance obe mužstvá, domáci nastrelili žrď, my sme brvno i žrď. Myslím si, že o gólik sme boli lepší a tri body by sme si zaslúžili, ale musíme brať i bod,” vyjadril sa Martin Nagy, ktorý prelomil zakončovateľskú smolu Záhorákov. Veď skalický hráč skóroval po vyše 400 minútach. „Už sme aj boli zdravo nabudení. Som rád, že som skóroval práve ja, no mali by sme byť viac efektívnejší. Ani by som nepovedal, že to bola nacvičená situácia po rohu. Skôr išlo o odrazenú loptu. Počkal som si na ňu na hranici šestnástky, vletel som do nej a napálil ju k žrdi,” doplnil Martin Nagy, ktorý v lige skóroval po dlhých mesiacoch. Naposledy sa z gólu tešil 30. júla 2022 do siete Trenčína.

Matúš Marcin v minulom kole nehral. Nastúpil po chorobe a podľa jeho slov si ani nemyslel, že odohrá celý zápas. Nakoniec sa postaral o remízu a v závere mohol i rozhodnúť, no najprv mieril do konštrukcie bránky a neskôr ju pri sľubnom zakončení minul. „Pri góle som využil menšie nedorozumenie hosťujúcich hráčov pri centrovanej lopte, ktorá sa ku mne ideálne odrazila. Škoda, že mi hosťujúci brankár vytlačil strelu na žrď. V opačnom prípade si myslím, že by sme už to prvé víťazstvo nejako ukopali,” poznamenal Matúš Marcin, ktorý strelil svoj šiesty gól v sezóne. Michalovčania pri domácej rozlúčke nevyužili možnosť na prvé víťazstvo v sezóne a do konca jesene ho už asi ani nestihnú. V Trnave to budú mať nesmierne ťažké. „Diváci si prišli na svoje. Videli veľa šancí. Žiaľ, zasa sme nevyhrali, takže určite vládne sklamanie. Progres v našej hre je viditeľný, no víťazstvo nás obchádza,” dodal kapitán MFK Zemplín.

Zdroj: Denník Šport (Tomáš Petro)