Marcin: Jar bude náročná

2023-12-19 16:07:16

Denník Šport sa vracia k zápasu v Trnave.

V trnavskom klube sú radi, že jesennú časť majú úspešne za sebou. Bola náročná a zároveň najdlhšia za posledné roky. Počas nej odohrali 33 súťažných zápasov v troch súťažiach s bilanciou 17 výhier, šesť remíz a desať prehier. Ide o najdlhšiu porciu stretnutí od jesene 2018. Po majstrovských oslavách sa mužstvo vtedy prebíjalo náročnými súpermi pohárovou Európou, držalo sa výborne a napokon skončilo v Európskej lige, premiérovo sa dostalo do skupinovej fázy. Pred piatimi rokmi odohral Spartak na jeseň až 36 zápasov, o tri viac ako teraz. "Bola to skutočne náročná jeseň. Potešilo nás, že to máme za sebou, že sme sa rozlúčili víťazne," povedal spokojne Martin Šulek. "O výsledku rozhodol gól do kabíny. Škoda, že sme ďalšie šance nepremenili, sme spokojní," doplnil trnavský obranca.

Nedeľnajší posledný zápas v tomto kalendárnom roku sa odohral len týždeň pred Štedrým dňom, tomu zodpovedala aj slávnostnejšia atmosféra. Naširoko rozvoniavala vianočná kapustnica, ktorú varili trnavskí fanúšikovia. Mnohí sa poriadne zalizovali, pripravilo sa 600 porcií. Podávala sa za dobrovoľný príspevok a vyzbierané peniaze poputujú na dobročinné účely. Palec hore pre trnavských priaznivcov za tento pekný počin. Tak, ako aj v minulých kolách, aj na zápas s Michalovcami bol znova otvorený detský sektor a rovnako mali mladí fanúšikovia v červeno-čiernych farbách pripravený detský bufet.

V nedeľu sa s trnavským prostredím rozlúčil Michal Ďuriš, ktorému diváci po zápase nadšene tlieskali. "Odchádzam so zmiešanými pocitmi. Ľudia v klube si ma vážia, rovnako aj fanúšikovia, čo si veľmi cením." Vráti sa skúsený útočník v lete do Spartaka? "Uvidíme, je to ešte ďaleko. Zatiaľ je odpoveď na to otvorená," doplnil Michal Ďuriš.

Futbalové Michalovce ukončili jeseň na predposlednom mieste, no bez jediného víťazstva. Hráči Zemplína naposledy vyhrali ešte v máji. Aj z toho vyplýva, že ich po zime čaká náročná časť sezóny. "Určite nás hnevá, vždy nám v zápasoch niečo chýbalo. Musíme sa zlepšiť," povedal nahnevaný Matúš Marcin. Inak, výprava Michaloviec sa vydala na zápas do Trnavy v sobotu a prespala v Nitre. "Potrebujeme si od futbalu oddýchnuť, dobre sa počas zimy pripraviť, pretože jar bude náročná, aby sme najvyššiu súťaž zachránili," poznamenal kapitán Michaloviec.

Zdroj: denník Šport

Foto: Róbert Andrejov