Prvé víťazstvo nad Struhárom

2023-12-20 11:22:36

Utorkový denník Šport o našej prehre v Trnave.

Aj po poslednom vzájomnom zápase platí, že Michalovce sú pre Spartak najpríjemnejší súper v Niké lige. Teda aspoň odvtedy, ako trnavské mužstvo prevzal Michal Gašparík ml. Trnava zaznamenala s týmto súperom šesť víťazných ligových stretnutí za sebou. To nedeľňajšie (1:0) bolo prvé pre Michala Gašparíka nad kolegom a kamarátom Petrom Struhárom.

Ich vzájomné stretnutia v úlohe trénerov sa odohrávajú od jesene 2021, jeden viedol Spartak a druhý Ružomberok. Úspešnejší bol Peter Struhár, ktorý v šiestich stretnutiach neprehral. Keď pod Čebraťom skončil a po troch mesiacoch sa do najlepšej ligovej spoločnosti vrátil, aby prebral opraty a povzniesol Michalovce, obnovila sa na konfrontácia medzi nimi. Po poslednom jesennom kole sa mohol viac usmievať trnavský tréner. „Som rád, že som s mužstvom prvý raz zdolal Petra Struhára. Zápas s Michalovcami mi v niečom pripomínal tie proti Ružomberku. Tiež sme si vytvárali gólové príležitosti, ktoré sme nepremieňali a súper bol efektívny. Mal som to v podvedomí,“ hovoril trnavský tréner a pokračoval: „Chvalabohu, teraz to bolo iné v tom, že Zemplín šance nevyužil, my sme strelili jeden a rozhodujúci gól v nadstavenom čase prvého polčasu..“

Spartak si pripísal jedenáste víťazstvo v sezóne, siedme o jeden gól. „V prvom rade musím povedať, že s Michalom Gašparíkom ml. sme veľmi dobrí kamaráti. Nedoberáme sa ohľadom našej série, debatujeme kamarátsky, vecne. Každý z nás si robí analýzy, akou cestou sa cez súpera dostať. Súčasný Spartak je skúsenejší o európske zápasy, potvrdzuje to aj v sezóne,“ rozprával Peter Struhár. „Snažíme sa pripraviť mužstvo tak, aby bolo vo vzájomných stretnutiach úspešné, bodovalo. Raz sa to podarí, inokedy nie, taký je už futbal. Tentoraz to vyšlo Trnave aj preto, že naši hráči neboli v úvode dobre nastavení. Futbalový boh to videl, aj preto domáci o gól vyhrali. Ak sa na to pozriem v globále, tak zaslúžene,“ doplnil.

Obaja tréneri si po tlačovej besede podali ruky a zaželali si všetko dobré. Počas dovolenky si od aktívneho futbalu nakrátko oddýchnu, ale už riešia zmeny v kádroch, aby boli v novom roku údernejší, lepší. Platí to najmä o Michalovciach, ktoré sa v novom roku potrebujú prebrať V Trnave sa nedokázali do súpera viac zahryznúť, znepríjemňovať mu osud. „Nevyhrali sme počas jesene ani jeden zápas (0-6-12). Niekedy sme boli k tomu blízko, ale stále nám k úspechu niečo chýbalo. Na tom budeme musieť počas zimy zapracovať. Potrebujeme kolektív okysličiť, priviesť štyroch až piatich rozdielových hráčov, ktorí prinesú kvalitu na to, aby sme v zápasoch misky váh naklonili na našu stranu. Aby sme začali víťaziť a súťaž zachránili,“ uviedol tréner Zemplína. V michalovskom klube končí Christián Steinhübel, ktorého na jeseň limitovali zranenia a odohral len osem zápasov, ani jeden s plnou minutážou.

Zdroj: denník Šport

Foto: Róbert Andrejov