Jeseň družstva U19 v skratke

2023-12-21 16:40:38

Hodnotíme prvú polovicu sezóny našich mládežníkov.

Jesenná časť aktuálnej futbalovej sezóny v michalovskom klube sa presne týždeň pred Štedrým dňom skončila. Uplynulú nedeľu ju uzavrelo prvoligové A-mužstvo žlto-modrých zápasom v Trnave. Nuž, prichádza čas na bilancovanie prvej polovice ročníka. Postupne sa obzrieme za jesenným účinkovaním jednotlivých mládežníckych tímov MFK Zemplín, ktorí dohrali jeseň o niečo skôr ako muži. V najbližších dňoch prinesieme hodnotenia a štatistiky družstiev od starších dorastencov až po mladších žiakov, teda od kategórie U19 do U12.

Starší dorast U19 vedený trénerskou dvojicou Jozef Majoroš a Peter Kokočák obsadil v prvej lige dvanástu priečku so ziskom 13 bodov. Najlepšími strelcami družstva boli Artúr Musák a Ladislav Koval, ktorí strelili po 3 góly.

Hodnotenie trénera Jozefa Majoroša: „Jesenná časť bola ako na hojdačke, keďže od prípravy nás sužovala šírka kádra a s tým spojená konkurencia na jednotlivých postoch. To sa odzrkadlilo na výsledkoch a v niektorých zápasoch aj na hernom prejave družstva, kde sme nepodali svoj najlepší herný výkon. Začiatok súťaže nám nevyšiel podľa predstáv. Postupom času však začali hráči prenášať veci z tréningu do zápasov, a to sa prejavilo na zlepšených výkonoch družstva. Po zápase v Zlatých Moravciach, kde sme nešťastne prehrali gólom v nadstavenom čase, prišla najlepšia časť jesene, keď sme vyhrali s Košicami, Prešovom a Pohroním, ale malo to svoju daň, keďže sme pre zlomeniny prišli o Musáka a Kračunika. Mrzí nás tiež koniec sezóny, kde sme aj napriek slušným výkonom nedokázali získať viac bodov. Postavenie v tabuľke nás samozrejme neteší, no v tejto súťaži môže vyhrať každý s každým a strata na siedme miesto je minimálna. Na to však budeme v jarnej časti potrebovať doplnenie kádra, na čom intenzívne pracujeme. Nerád by som vyzdvihoval jednotlivcov, lebo futbal je kolektívna hra a každý hráč je dôležitý. Všetci si však musia uvedomiť, že hrajú v akadémii elitný mládežnícky futbal a musia pracovať ešte viac, aby splnili cieľ, pre ktorý to robíme, a to je prebojovať sa do mužstva dospelých ako napríklad Musák.“

Jeseň tímu U19 v skratke:

Výsledky (I. liga):

Slovan Bratislava 0:9 (v) a 1:5 (d), Ružomberok 0:3 (d), Trnava 3:1 (v), Podbrezová 1:6 (d), Zlaté Moravce 2:3 (v), FC Košice 2:0 (d), Dunajská Streda 1:2 (v), Prešov 2:1 (v), Pohronie 1:0 (d), Banská Bystrica 0:3 (v), Žilina 0:2 (d), Trenčín 3:5 (v), Petržalka 0:0 (d)

Káder:

Patrick Bodnár, Šimon Vinc – Jaroslav Gomboš, Daniel Pástor (1 gól), Tibor Veselý, Samuel Foriš, Artur Musák (3), Ladislav Koval (3), Jakub Kračunik (1), Adam Žulevič (1), Michal Šepeľák, Nikolas Bajus, Maximilián Borynský, Daniel Horvat, Christos Makrygiannis, Šimon Kačkoš, Daniel Rapáč, Artem Shchavii, Rastislav Skalka, Peter Bojčík (2), Lukáš Dzurjo, Simon Nináč (1), Jakub Marjov, Samuel Novýsedlák (1), Jakub Peter Bamburák, Jonáš Veselý, Norbert Burda (2). Tréner Jozef Majoroš, asistent Peter Kokočák, tréner brankárov Norbert Belán

Tabuľka: