Štart prípravy aj so Žofčákom

2024-01-08 16:07:40

Úvodný tréning bez nových tvárí.

Po 22-dňovej prestávke sa do tréningového kolotoča vrátili futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Úvodný zraz v rámci zimnej prípravy si naplánovali na pondelok 8. januára presne na pravé poludnie. Trénerskému štábu na čele s Petrom Struhárom sa v mrazivom a veternom počasí hlásilo 27 hráčov, medzi ktorými nebola žiadna nová tvár. Do tréningového procesu sa však vrátila klubová ikona Igor Žofčák, ktorý viac než dva mesiace maródoval kvôli zlomenine kľúčnej kosti.

"Príprava v podstate začala už skôr, keďže hráči dostali individuálne plány. Ich tréningy boli zložené z bežeckej a silovej časti. Prvé dva týždne sa budeme pripravovať v domácich podmienkach a následne 23. januára odchádzame na sústredenie do Turecka, kde pobudneme do 3. februára. Príprava ubehne veľmi rýchlo," povedal kormidelník predposledného tímu Niké ligy Peter Struhár. Svojich zverencov prvýkrát v tomto kalendárnom roku uvidí v zápasovej akcii už túto sobotu o 12. hodine na trávniku Kisvárdy, účastníka najvyššej maďarskej súťaže. Cieľ Michaloviec v jarnej časti bude jednoznačný - udržať sa medzi elitou. "Urobíme všetko pre to, aby sme vyskladali dobrý tím a išli do tých bojov v plnom zložení. Musíme zlepšiť veci, ktoré nám robili problém. A to efektivitu, pridať k tomu súdržnosť, silu, emóciu a myslím si, že prvé víťazstvo príde čo najskôr."

Žlto-modrí sú si vedomí toho, že sa bezpodmienečne musia posilniť na viacerých postoch. Na prvom tréningu sa však neukázala žiadna nová tvár, prišli iba navrátilci z hosťovaní Peter Sukovský z Bardejova a Jakub Sova zo Zlínska. Okrem nich tréneri vytiahli z dorastu Šimona Vinca, Tibora Veselého a Ladislava Kovala. Do prípravy sa nezapojila trojica hráčov, ktorým skončili zmluvy - Matúš Ružinský, Christián Steinhübel a Michal Jeřábek. V priebehu tohto týždňa príde Abdul Zubairu a objaviť by sa mali aj prvé posily. "Určite sa chceme posilniť o piatich až šiestich hráčov. Potrebujeme hlavne kvalitu. Nejaké mená máme rozpracované, ale nie je jednoduché dostať do Michaloviec hráčov. Momentálne dolaďujeme ich príchody. Prioritou je nájsť strelca, najlepšie dvoch. Takisto sa chceme posilniť v stredovej formácii a potrebujeme aj dvoch hráčov do obrany," skonštatoval Peter Struhár, ktorého potešilo, že sa vedeniu klubu dohodlo na predĺžení zmluvy so slovinským brankárom Žigom Frelihom.

Radostnou správou je návrat Igora Žofčáka. Dlhoročný kapitán mužstva sa zranil ešte v októbrovom zápase na ihrisku Zlatých Moraviec. Zlomil si kľúčnu kosť, nasledovala operácia a nútená pauza až do konca roka. "Minulý týždeň som bol na kontrolný röntgen, ktorý ukázal, že kľúčna kosť sa hojí dobre. Na prípravu sa teším, či na chlapcov alebo na tréningy. Zatiaľ sa nebudem zapájať do súbojov. Pevne verím, že môj zdravotný stav bude dobrý a pomôžem mužstvu zachrániť prvú ligu. To je náš spoločný cieľ," vyjadril sa Igor Žofčák. 

Boli na úvodnom zraze:

Benjamín Száraz, Žiga Frelih, Peter Sukovský, Šimon Vinc - Lukáš Šimko, Yushi Shimamura, Daniel Pavúk, Polydefkis Volanakis, Igor Žofčák, Ladislav Koval, Franck Bahi, Lukáš Jánošík, Matúš Marcin, Saša Marjanovič, Stanislav Danko, Tibor Veselý, Filip Vaško, Artúr Musák, Issa Adekunle, Daniel Magda, Papu Mendes, Gino van Kessel, Marcel Tancoš, Christos Makrygiannis, Martin Bednár, Jakub Sova, Roman Karasiuk

Foto: Róbert Andrejov