Prvou zimnou posilou Arevalo

2024-01-10 19:29:30

Naposledy pôsobil v Banskej Bystrici.

MFK Zemplín Michalovce má prvú zimnú posilu! Novým hráčom žlto-modrých sa stal 26-ročný ofenzívny stredopoliar Enzo Arevalo, ktorý sa s klubom od Laborca dohodol na spolupráci do konca tejto sezóny.

Enzo Mauro Arevalo Acosta, ako znie celé meno tohto Uruguajčana so španielskym pasom, sa narodil 15. apríla 1997 v Montevideu. V mládežníckych rokoch hrával za španielske tímy CF Damm, Esportiu Mataró a Union Esportiva Cornellá. Potom si obliekal dresy švajčiarskych klubov SC Düdingen a FC Sion, až prvýkrát zavítal na Slovensko. V zime 2019 sa upísal Popradu, s ktorým si zahral aj baráž o postup do prvej ligy proti Trenčínu, a v lete 2020 prestúpil do Podbrezovej, kde pobudol rok. Následne jeho kroky viedli do Talianska, najprv pôsobil v FCD Montemiletto a potom v US Agropoli. V lete tohto roka sa vrátil pod Tatry, v drese Banskej Bystrice dosiahol v 16 jesenných zápasoch štyri góly a dve asistencie.

Niektorí michalovskí fanúšikovia si isto spomenú, že Arevalo už raz v našom klube skúšal šťastie. Bolo to v januári 2019 za éry trénera Antona Šoltisa. Aj keď v štyroch prípravných dueloch strelil jeden gól, na Zemplíne si kontrakt nevybojoval a presunul sa do spomínaného Popradu. "Už vtedy ma upútal svojimi schopnosťami, ale napokon u nás neostal, aj keď som mal o neho záujem. Som presvedčený, že pre náš tím bude prínosom a pomôže nám v ofenzíve. Je to hráč, ktorý vie dať gól a takého potrebujeme. Navyše, jeho veľkou výhodou je, že pozná našu ligu a nebude mať problém s adaptáciou," uviedol spolumajiteľ klubu a člen predstavenstva MFK Zemplín Ján Sabol.

Foto: Róbert Andrejov