Na úvod zápas v Kisvárde

2024-01-12 14:45:33

V sobotu sa predstavíme na pôde maďarského prvoligistu.

Sériu našich prípravných zápasov pred štartom jarnej časti začneme túto sobotu na pôde účastníka najvyššej maďarskej súťaže Kisvárda FC. S tímom sídliacim neďaleko hraníc s Maďarskom si zmeriame v rámci prípravy sily po štvrtýkrát. Doteraz sme apríli 2016 remizovali u súpera 1:1, v lete toho istého roku doma 0:0 a v zime 2019 prehrali 2:4. Súboj začína o 12.00 hod.

V tíme trénera Tamása Feczka, ktorý sa ujal kormidla v novembra minulého roka, je jedenásť legionárov. V bráne je Danijel Petkovič z Čiernej Hory, ktorý má v tíme aj jedného krajana, ofenzívneho záložníka Dritona Camaja. V kádri je aj český útočník Jaroslav Navrátil, poľský stredopoliar Rafael Makowski, chorvátsky stopér Dominik Kovačič, či ofenzívny stredopoliar zo Srbska Miloš Spasič. Legionársky tím dopĺňajú traja Bosniaci (obrancovia Enes Alič a Aleksandar Jovičič, útočník Jasmin Mesanovič) a dvaja hráči zo Severného Macedónska (stredopoliar Boban Nikolov a útočník Mário Ilievski). Zaujímavosťou je, že ďalší štyria hráči majú okrem maďarského aj pas iného štátu.

Kisvárde sa podobne ako nám v jeseni nedarilo. Patrí jej posledné miesto v tabuľke, keď v sedemnástich dueloch nazbierala iba štrnásť bodov. Súťaž síce odštartovala víťazstvom 2:0 na pôde Zalaegerszegu, no bolo to na jeseň iba jedno zo štyroch víťazstiev tímu. FC uspel aj v poslednom jesennom kole, keď doma zdolal Ujpest 4:0, predtým naplno bodoval aj doma s MTK Budapešť (3:1) a Mezökővesdom (2:1). Ani maďarský tím v rámci zimnej prípravy ešte nehral ani jeden zápas.