V Kisvárde na úvod remíza

2024-01-13 08:18:57

Za MFK Zemplín skóroval tesne pred koncom Samuel Ramos.

Michalovskí futbalisti majú za sebou úvodnú hernú previerku v rámci prebiehajúcej zimnej prípravy. Na prírodnom ihrisku v Kisvárde zaknihovali v sobotu popoludní remízu 1:1. O jediný gól v sieti účastníka najvyššej maďarskej súťaže sa postaral španielsky stredopoliar Samuel Ramos, ktorý je aktuálne v MFK Zemplín na skúške (naposledy pôsobil v Mensajere). Okrem neho sa v michalovskom drese objavili aj ďalšie tri nové tváre, ukrajinský brankár Ivan Tyurin z Prešova, jeho krajan stredný obranca Vladyslav Veremieiev z Jelgavy a grécky útočník Ioannis Niarchos z Dunajskej Stredy.

Už po niekoľkých sekundách hry mohol poslať domácich do vedenia Makowski, avšak jeho hlavička išla tesne vedľa. Po štvrťhodine hry mal veľkú šancu na skórovanie michalovský Niarchos, ktorého strelu skvelo zneškodnil brankár Petkovič. V závere úvodného dejstva sa ocitol v dvoch solídnych príležitostiach van Kessel, najprv v 35. minúte jeho pokus smerujúci do brány zblokoval na čiare Nikolov a v predposlednej minúte sa mu podarilo aj prelobovať brankára, no lopta tesne minula ľavú žrď. Po zmene strán Michalovčania vymenili takmer celú jedenástku a už v 53. minúte inkasovali otvárací gól, keď sa strelou po zemi presadil Camaj - 1:0. Domáci boli o niečo aktívnejší, na bránu Tyurina vyslali niekoľko nebezpečných pokusov, z ktorých však druhý gól nepridali. Žlto-modrým sa v závere napokon podarilo vyrovnať, akciu van Kessela na pravej strane zakončil presnou strelou Ramos - 1:1.

Kisvárda FC - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (0:0)

Góly: 53. Camaj - 86. Ramos

FC: Petkovič (62. M. Kovács) - Cipetič (62. Melnyk), Lippai (62. Kozacsuk), Széles (62. Jovičič), Körmendi (62. R. Stefan) - Nikolov (62. Ötvös), Lucas (62. N. Ponomarenko) - Navrátil (62. Czékus), Makowski (62. Mesanovič), Camaj (62. K. Vida) - Ilievski (62. N. Balogh)

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz (46. Tyurin) - L. Šimko (46. D. Magda), Marjanovič (46. M. Bednár), Volanakis (46. Veremieiev), Bahi (46. Makrygiannis) - Karasiuk (46. F. Vaško) - L. Jánošík (62. van Kessel), S. Danko (46. Shimamura), Musák (46. Ramos), van Kessel (46. J. Sova) - Niarchos (46. Arevalo)

Tréner Michaloviec Peter Struhár: „Sme veľmi spokojní s tým, že sme videli v akcii všetkých hráčov po 45 minút. A dokonca na prírodnej tráve. Zápas splnil účel, hlavne po tom dobrom prvom týždni, v ktorom chlapci dostali dostatok tréningových jednotiek a nabehali dosť kilometrov. Niektorí jednotlivci v prvom či druhom polčase vyzerali veľmi dobre. Do prestávky sme si vytvorili Niarchosom, van Kesselom či Volanakisom tri čisté šance. Boli sme dostatočne kreatívni v ofenzíve a dobre sme sa zhostili s podmienkami na prírodnej tráve, keďže stále trénujeme na umelej. Do druhého polčasu sme nastúpili s viacerými novými hráčmi. Našim cieľom bolo vidieť ich v akcii, či už Tyurina, Veremieieva alebo Ramosa, ktorých si ponecháme v tréningovom procese aj na budúci týždeň. Zápas nám ukázal našu slabinu v efektivite, na ktorej musíme ozaj popracovať, pretože dnes sme si vypracovali dvojnásobne viac šancí ako domáci, no nezvíťazili sme.“

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Zemplínčania v sobotu 20. januára o 11. hodine na domácej pôde proti druholigovému Humennému.

Foto: Róbert Andrejov