Do útoku prichádza Niarchos

2024-01-17 16:02:13

Na Slovensku už pôsobil v troch kluboch.

Grécky útočník Ioannis Niarchos je druhou posilou MFK Zemplín Michalovce v zimnom prestupovom období. Do metropoly Zemplína prichádza tento 21-ročný zakončovateľ na hosťovanie do konca aktuálneho ročníka z Dunajskej Stredy.

Ioannis Niarchos sa narodil 26. júna 2002 v Aténach, je vysoký 188 cm a vyrastal v akadémii Panathinaikosu. Jeho seniorská kariéra sa doteraz odvíjala výlučne na Slovensku. Začala v lete 2020 v senickom drese, o dva roky prestúpil do Zlatých Moraviec a začiatkom minulého roka zamieril do Dunajskej Stredy. V našej najvyššej súťaži odohral 71 zápasov, v ktorých zaznamenal 9 gólov. Jedenkrát – vo februári 2022 – skóroval aj do michalovskej siete, keď pri Laborci zariadil víťazstvo Senice 1:0. V minulom roku si pripísal aj šesť štartov za grécku reprezentáciu do 21 rokov.

„Do Michaloviec prichádzam s cieľom pomôcť klubu k záchrane v najvyššej súťaži. Chcem si pôsobenie na východnom Slovensku užiť a streliť čo najviac gólov. Moje prvé pocity z nového prostredia sú veľmi dobré, chlapci v kabíne sú super. Verím, že moja polročná anabáza na Zemplíne bude úspešná,“ povedal po príchode na novú adresu Ioannis Niarchos, ktorý už stihol za MFK Zemplín odohrať prvý prípravný zápas, keď nastúpil proti Kisvárde (1:1).

Foto: Róbert Andrejov