V sobotu zemplínske derby

2024-01-19 14:47:53

Druholigistu z Humenného privítame o 11.00 hod.

V sobotu nás čaká druhý duel v rámci prípravy na náročnú jarnú časť. V jedinom domácom zápase privítame o 11.00 hod. účastníka druhej ligy FK Humenné. S Humenčanmi sme sa stretli aj dvakrát v lete a máme im čo vracať. Na pôde súpera sme prehrali 0:2, doma remizovali 0:0.

Humenčanom vyšla v druhej lige hlavne druhá polovica jesennej časti. V nej sa dostali do hornej polovice tabuľky a zimujú tak na pohodlnom ôsmom mieste. V sedemnástich zápasoch dosiahli 25 bodov, za sedem víťazstiev, štyri remíz a šesť prehier. Najlepším strelcom bol sedemgólový Miloš Kapur. Chorvátskeho útočníka už ale v Michalovciach neuvidíme, keďže v zime prestúpil do FK Teplice. Šesť gólov na jeseň strelil švédsky záložník Hugo Ahl. Zaujímavou persónou bol aj holandský stredný obranca Justen Kranthove, ten je vraj na lane dvoch účastníkov Niké ligy.

Tréner Ľuboš Reiter, pre ktorého tím to bude prvý prípravný zápas pre jarnú časť, začal prípravu s 21 hráčmi, ktorých doplnili tí, čo sú na hosťovaní. V tíme aktuálne z jesennej časti sú: Adrián Knurovský, Ondrej Vasilco – Marek Zlacký, Lukáš Horváth, Cyril Vasiľ, Ján Dzurík, Igor Komjatý, Viktor Maťaš, Abov Avetisian, Samuel Šuľák, Štefan Harvila, Samuel Balica, Jaroslav Holp (náš kmeňový hráč na hosťovaní do konca sezóny), Hwan-Young Song, Hugo Ahl, Erik Streňo, Oliver Reiter. Z dorastu vytiahol Reiter do prípravy Šimona Škorvanka a Nikolasa Šiváka. Na skúške sú aj: Filip Baláž – Adam Oros, Jakub Štefančin, Michael Wyparlo, Filip Šimeček, Vitor Venencio, Libor Bastl, Jozef Adam Oravec.

Čo sa týka nášho tímu, oproti minulému týždňu v ňom veľa zmien nenastala. Na skúške je stále španielsky stredopoliar Samuel Antonio Ramos a takisto aj ukrajinsky obranca Vladyslav Veremejev. Na skúšku pribudol aj stopér z Gruzínska. Pre náš tím to bude posledný duel v „mraze“, v pondelok totiž letíme na sústredenie do Turecka.