Hladké víťazstvo nad Humenným

2024-01-20 09:56:32

Michalovčania nadelili svojmu súperovi štvorku.

V druhom prípravnom zápase sa michalovskí futbalisti dočkali prvého víťazstva. V sobotu si na domácej pôde poradili s druholigovým Humenným jednoznačne 4:0. V zemplínskom derby sa gólovo presadili postupne Ioannis Niarchos, Samuel Ramos, Yushi Shimamura a Gino van Kessel.

Domáci favorit, v zostave aj s novým hráčom Tornikem Dzotsenidzem - gruzínskym stopérom, ktorý naposledy hrával za FC Dila Gori - sa od úvodu pustil do Humenčanov. V 5. minúte síce ešte Arevalo stroskotal na brankárovi Balážovi, ale o dve minúty po faule na tohto hráča premenil pokutový kop Niarchos - 1:0. V 10. minúte sa krásnym volejom prezentoval Ramos a upravil na 2:0. Michalovčania boli pri chuti, vzápätí nepremenil ďalšiu penaltu Danko a veľké šance nevyužili ani Niarchos či Jánošík. Po zmene strán dlho góly nepadali, až v záverečnej desaťminútovke sa dvakrát presadili opäť domáci. V 81. minúte po peknej Tancošovej prihrávke skóroval Shimamura a päť minút pred koncom spečatil triumf žlto-modrých po Magdovej prihrávke zblízka van Kessel - 4:0.

MFK Zemplín Michalovce - FK Humenné 4:0 (2:0)

Góly: 7. Niarchos (11 m), 10. Ramos, 81. Shimamura, 85. van Kessel

MFK ZEMPLÍN: Frelih (46. B. Száraz) - L. Šimko (46. D. Magda), Dzotsenidze (46. Marjanovič), Volanakis (46. M. Bednár), Veremieiev (63. J. Sova) - Karasiuk (46. F. Vaško) - Ramos (46. Shimamura), S. Danko (46. Musák), Arevalo (70. Niarchos) - Niarchos (46. van Kessel), L. Jánošík (46. Tancoš)

FK: F. Baláž - M. Zlacký (60. C. Vasiľ), J. Dzurík (46. L. Horváth), Wyparlo (70. Kranthove), Komjatý (46. Maťaš) - Š. Harvila (70. Song), Ahl (70. Balica) - Bastl, Šimeček (60. Streňo), Venencio - Vučičevič (70. O. Reiter)

Tréner Michaloviec Peter Struhár: "Chlapcom po hrubej príprave tento zápas chutil. Opäť sme prestriedali dve jedenástky. V prvom polčase bolo vidieť väčšiu kvalitu, veľmi dobre sme si uvoľnovali priestor a z hĺbky ihriska sme potom išli do rýchlych kontier, kde sme si vytvárali šance. Keby prvý polčas skončil výsledkom 5:0, tak nikto by nemohol povedať opak. Na efektivite musíme naďalej pracovať, takže z tohto pohľadu nie som spokojný. Avšak spokojný som s tým, že sme sa dostali do množstva šancí, ktoré sme mali riešiť trošku lepšie. V druhom polčase si hráči, aj tí mladí, ktorí nastúpili, svoje miesto zastali. Som rád, že skórovali Shimamura aj van Kessel. Určite im tie góly pomôžu. Najdôležitejšie je, že sa nikto nezranil. Teraz nás už čaká ďalšia fáza prípravy v Turecku, kde to už budeme iba dolaďovať a minutáž sa bude predlžovať u všetkých hráčov."

Najbližšie prípravné sústredenie odohrá MFK Zemplín v rámci sústredenia v Turecku v sobotu 27. januára o 15. hodine proti účastníkovi najvyššej kazašskej súťaže FC Kyzylzhar.

Foto: Róbert Andrejov