V jari už bez Pavúka a Mendesa

2024-01-25 12:26:28

MFK Zemplín opúšťajú dvaja ofenzívni hráči.

Po brankárovi Matúšovi Ružinskom a stredopoliarovi Christiánovi Steinhüblovi končia počas zimnej súťažnej prestávky v michalovskom MFK Zemplín ďalší dvaja hráči. V jarnej časti Niké ligy už nebudú v žlto-modrých farbách pôsobiť ofenzívni futbalisti Daniel Pavúk a Papu Diocabre Mendes. Obaja síce mali na Zemplíne ešte platné kontrakty - Mendes do leta 2025 a Pavúk o pol roka dlhší - avšak s vedením klubu sa dohodli na ich predčasnom ukončení.

Čochvíľa 26-ročný útočník Daniel Pavúk pôsobil v Michalovciach od leta minulého roka po prestupe z Podbrezovej. V jesennej časti nastúpil za východniarov v 17 ligových a štyroch pohárových stretnutiach. Strelecky sa presadil dvakrát, v lige na pôde Skalice pri prehre 1:2 a v pohári zariadil víťazstvo 1:0 na ihrisku Rožňavy. Novým pôsobiskom Pavúka by sa mal stať Prešov, ktorého je aj odchovancom.

Papu Mendes prišiel k Laborcu začiatkom októbra, keď predtým naposledy hrával za FC Servette Ženeva. Dvadsaťtriročný krídelník pochádzajúci z afrického štátu Bissau vlastniaci aj portugalský pas, toho za Michalovce veľa neodohral. V Niké lige si pripísal iba tri štarty a v Slovnaft Cupe dva. Práve v tom druhom, v novembri v Bratislave proti Devínskej Novej Vsi, sa zranil a odvtedy sa už na trávniku neobjavil.

Obom hráčom za služby odvedené v michalovských farbách ďakujeme a do ďalšej kariéry prajeme veľa úspechov!