V Turecku našli priaznivé podmienky

2024-01-25 14:49:24

Asistent trénera Patrik Durkáč o prvých dňoch sústredenia.

Michalovskí futbalisti už naplno zarezávajú na hernom sústredení v Turecku. V stredu a vo štvrtok absolvovali v Antalyi po dve tréningové jednotky. „Môžeme byť spokojní. Našli sme tu priaznivé podmienky, či už poveternostné alebo čo sa týka ihrísk, s ktorými nie je problém. Chlapci majú dobrú náladu a trénujú s chuťou,“ začal debatu Patrik Durkáč, asistent trénera Petra Struhára.

Ako ďalej uviedol, z hrubšej prípravy prešli žlto-modrí už na technicko-taktické veci. „Keďže sme tu už v podstate v kompletnom zložení, tak môžeme sa zamerať na individualizáciu vo formáciách a zosúladiť súhru hráčov.“

S mužstvom sú v krajine polmesiaca aj noví hráči, ktorí do kádra pribudli počas zimnej prestávky – konkrétne Enzo Arevalo, Ioannis Niarchos, Samuel Ramos, Tornike Dzotsenidze a Vladyslav Veremieiev. „Nechcem to zakríknuť, ale zatiaľ nás nesklamali. Vyberali sme z veľkého množstva hráčov, na ktorých nám prichádzali ponuky a my sme sa rozhodli pre nich. Predvádzajú zatiaľ to, čo sme od nich očakávali a s čím k nám prichádzali. Myslím si, že do tímu zapadli dobre aj charakterovo. Určite doniesli i kvalitu, ktorú sme potrebovali,“ pokračoval Patrik Durkáč.

Samozrejmosťou sústredenia sú aj prípravné zápasy. Zemplínčania ich v Turecku odohrajú tri, postupne s kazašským FC Kyzylzhar (v sobotu 27. januára), severomacedónskym KF Gostivar (v pondelok 29. januára) a poľskou Lechiou Gdaňsk (v piatok 2. februára). „Tieto tri mužstvá sú rozmanité. Očakávam, že budeme mať dočinenia so súpermi, ktorí budú brániť a my budeme musieť prekonávať ich defenzívu, a na druhej strane narazíme na tímy, ktoré majú vyššiu kvality a budeme musieť ukázať, že vieme pracovať v obrane, kde sme tiež mali problém. Výber súperov bol podľa mňa dobrý. Verím, že sa nám podarí preniesť veci z tréningového procesu aj do zápasov, aby sme videli progres v našej hre,“ uzavrel asistent trénera MFK Zemplín.

K článku pridávame aj fotogalériu zo štvrtkového dopoludňajšieho tréningu michalovského tímu.

Foto: Róbert Andrejov