Zadné rady vystužil Dzotsenidze

2024-01-26 07:53:01

Gruzínsky stopér podpísal kontrakt do leta 2025.

Do jarných záchranárskych bojov vyrukuje MFK Zemplín Michalovce aj s Tornikem Dzotsenidzem. Gruzínsky obranca sa stal štvrtou zimnou posilou žlto-modrých. S klubom od Laborca podpísal zmluvu na rok a pol, teda do leta 2025.

Tornike Dzotsenidze (výška 188 cm, váha 74 kg) sa narodil 7. novembra 1999 v Tbilisi. Futbalovo vyrastal v akadémii miestneho Dinama, v ktorom aj odštartoval seniorskú kariéru. V lete 2019 zamieril na hosťovanie do FC Telavi a od začiatku roka 2022 bol hráčom FC Dila Gori, v drese ktorého počas uplynulej jesene okúsil aj pohárovú Európu. V predkolách Konferenčnej ligy odohral šesť stretnutí a podieľal sa aj na vyradení Dunajskej Stredy. Dzotsenidze si dokonca v oboch dueloch proti DAC pripísal po jednej asistencii.

„Veľmi si vážim, že Michalovce prejavili o moje služby záujem. Chcem im pomôcť v boji o zotrvanie v Niké lige. Ak sa to podarí, budem šťastný a potom prídu na rad ďalšie ciele v tomto klube. Teraz je prioritou udržať sa v najvyššej súťaži. V mužstve panuje výborná atmosféra, preto som presvedčený, že náš hlavný cieľ splníme,“ povedal 24-ročný Tornike Dzotsenidze, ktorý hráva na poste stopéra.

Bývalý mládežnícky reprezentant Gruzínska je s michalovským tímom aj na sústredení v Turecku. Za MFK Zemplín zatiaľ odohral jeden prípravný zápas, proti Humennému (4:0) strávil na ihrisku celý prvý polčas.

Foto: Róbert Andrejov