Na úvod previerka s Kazachmi

2024-01-27 07:15:28

Michalovský súper má skúsenosti aj s pohárovou Európou.

Už dnes odohrá michalovský MFK Zemplín prvé z troch prípravných stretnutí na sústredení v tureckej Antalyi. Na úvod - o 15.30 hod. stredoeurópskeho času (v Turecku je posun o dve hodiny dopredu) - si zmeria sily s kazašským mužstvom FC Kyzylzhar SK, následne žlto-modrých preveria ešte súperi zo Severného Macedónska a Poľska.

Tento kazašský klub sídliaci v meste Petropavl bol založený v roku 1968 a hráva tamojšiu najvyššiu súťaž Premier League, v ktorej vlani – teda v sezóne 2023, keďže ich liga sa hrá systémom jar-jeseň – obsadil piatu priečku spomedzi štrnástich účastníkov. Rok predtým si Kyzylzhar zahral aj v predkolách Konferenčnej ligy. Trénerom tímu je 43-ročný Kazach Ali Aliyev a v jeho kádri je aj niekdajší hráč Slovana Bratislava čiernohorský útočník Boris Cmiljanič. Ešte v jesennej časti si dres Kyzylzharu obliekal aj argentínsky stredopoliar Pablo Podio, známy z pôsobenia v Podbrezovej. Kazachovia v Turecku odohrali už dve stretnutia, kosovskému Gjilani podľahli 0:1 a maďarskej Nyíregyháze 1:3.

„Na úvodný zápas v Turecku sa už tešíme. Stretneme sa s kvalitným súperom, ktorý je piaty vo svojej súťaži. Myslím si, že jeho herný štýl bude odlišný od toho, s akým sa stretávame na Slovensku. Očakávam, že Kazachovia budú mať rýchlych hráčov, avšak menej súbojových, takže bude to pre nás dobrá previerka,“ povedal pred prvým vystúpením svojich zverencov tréner Peter Struhár.