Víťazný obrat v Turecku

2024-01-27 07:23:50

Dva góly strelil uzdravený Igor Žofčák.

Michalovskí futbalisti uspeli v prvom prípravnom zápase v rámci sústredenia v Turecku proti Kyzylzharu, keď účastníka najvyššej kazašskej súťaže porazili 3:1. Žlto-modrí otočili nepriaznivý vývoj, keď sa najprv presadil Matúš Marcin a potom pridal dva góly nestarnúci Igor Žofčák.

Zemplínčania mohli ísť rýchlo do vedenia, avšak v 3. minúte po nacvičenom signále zo štandardky Ramos vystrelil nad bránu. Potom sa hra v prvom polčase odvýjala prevažne medzi šestnástkami, no v 20. minúte Kazachovia dokázali otvoriť skóre, keď po centri z ľavej strany na dvakrát prekonal Száraza Imnadze - 1:0. Po polhodine hry Marcinova krížna strela mierila tesne vedľa a v 38. minúte Arevalo stroskotal na brankárovi Babakhanovi. "Struhárovcom" sa podarilo do prestávky predsa len vyrovnať, po Arevalovej prihrávke sa presadil Marcin a bolo 1:1. Hneď po zmene strán udreli Michalovčania opäť, zakončením do odkrytej brány rozvlnil sieť striedajúci Žofčák - 1:2. V 53. minúte napálil Marcin loptu do brvna a z následnej dorážky v tutovke zaváhal Niarchos. Krátko po hodine hry bol v šestnástke súpera faulovaný Vaško a nariadenú penaltu bezpečne premenil Žofčák - 1:3. Vo zvyšnom priebehu zápasu si už ani jedno z mužstiev nevypracovalo gólovú šancu, a tak slovenský tím bez väčších problémov dokráčal k dvojgólovému víťazstvu.

FC Kyzylzhar SK - MFK Zemplín Michalovce 1:3 (1:1)

Góly: 20. Imnadze - 45+. M. Marcin, 48. a 64. I. Žofčák (druhý z 11 m)

MFK ZEMPLÍN: B. Száraz - D. Magda (60. L. Šimko), Marjanovič (46. M. Bednár), Dzotsenidze (46. Volanakis), Bahi (46. Veremieiev) - Karasiuk (60. F. Vaško) - Shimamura (46. S. Danko), Arevalo (60. Musák), Ramos (46. I. Žofčák) - M. Marcin (60. van Kessel), L. Jánošík (46. Niarchos)

Tréner Michaloviec Peter Struhár: "Hrali sme na trošku horšom teréne a mali sme problém s kombinačnou hrou. Súper bol fyzický, dobre pripravený a v prvom polčase sme s tým mali problémy. Hrali sme dosť zložito vzhľadom na to, aký bol terén, ale pozitívom je, že sme ešte do prestávky vyrovnali Marcinom po krásnej akcii. V druhom polčase sme prestriedali prakticky celú jedenástku a chalani, ktorí nastúpili, hrali s chuťou. Dali sme ďalšie dva góly a zaknihovali cenné víťazstvo. Teším sa, že sme otočili nepriaznivý vývoj po pekných góloch."

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Zemplínčania opäť v rámci sústredenia v Turecku, v pondelok 29. januára o 13.00 hod. si zmerajú sily s účastníkom najvyššej severomacedónskej súťaže KF Gostivar.

Foto: Róbert Andrejov