Najbližšia previerka s Ukrajincami

2024-01-29 18:38:29

Žlto-modrí nastúpia v utorok proti Obolonu Kyjev.

V utorok odohrajú Michalovčania svoj štvrtý prípravný duel v rámci zimnej prestávky. Druhýkrát nastúpia v rámci sústredenia v Turecku, tentoraz proti ukrajinskému FC Obolon Kyjev, pričom úvodný výkop zápasu bude už o 9.30 hod. stredoeurópskeho času.

Klub z hlavného mesta našich východných susedov je na futbalovej mape len niečo cez tridsať rokov, založený bol v 1992. „Pivovarníci“, ako ich prezývajú, sú nováčikom najvyššej ukrajinskej súťaže, do ktorej sa vrátili po desaťročnej odmlke. V neúplnej tabuľke tamojšej Premier League figurujú po jesennej časti na trinástom mieste spomedzi šestnástich účastníkov. Mužstvo vedie 43-ročný ukrajinský tréner Valeriy Ivashchenko, ktorý má v kádri jediného legionára, a to z Azerbajdžanu. Na súpiske Obolonu nájdeme aj dvoch hráčov s michalovskou minulosťou. Stredný obranca Artem Vovkun odohral za MFK Zemplín v sezóne 2020/21 osem ligových stretnutí a útočník Oleg Vyshnevskyi bol u nás na skúške v zime 2018 (na Slovensku hrával za Sninu či FC Košice). Kyjevčania sú na sústredení v Turecku už od 20. januára a za sebou majú už štyri prípravné zápasy – s FC Malisheva (0:2), KF Dukagjini (4:1), Ostravou (1:3) a Hradcom Králové (0:2).

„Hráme nakoniec o deň neskôr ako bolo v pôvodnom programe, takže z toho pohľadu je možno aj dobré, že došlo k zmene. O to lepšie, že nastúpime proti súperovi, ktorý hrá najvyššiu ukrajinskú súťaž. Čaká nás kvalitný protivník, ktorý hrá agresívnejší futbal a jeho hráči veľa behajú. Predtým sme mali dočinenia s Kazachmi, ktorí boli veľmi dobre rýchlostne vybavení, teraz to proti Obolonu bude viac o súbojoch. Určite to bude dobrá previerka,“ skonštatoval kormidelník MFK Zemplín Peter Struhár.