Utŕžili sme prvú prehru v príprave

2024-01-30 07:18:47

Žlto-modrí nestačili na ukrajinský celok.

Vo štvrtom prípravnom zápase našli michalovskí futbalisti prvého premožiteľa. V utorok dopoludnia na sústredení v Turecku bol nad ich sily účastník najvyššej ukrajinskej súťaže Obolon Kyjev, ktorému podľahli hladko 1:4. Jediný gól MFK Zemplín zaznamenal grécky útočník Ioannis Niarchos.

Úvodná desaťminútovka duelu nepriniesla žiadny vzruch, zato v tej druhej padli hneď dva góly. Skóre otvoril v 13. minúte po Žofčákovom rohu hlavičkou Niarchos - 0:1. Zemplínčania sa z vedenia dlho netešili, pretože už o necelé tri minúty zahral rukou vo vlastnej šestnástke Veremieiev a kapitán Obolonu Slobodyan z penalty aj so šťastím prekonal Freliha - 1:1. Tesne pred uplynutím polhodiny hry prekonal michalovského brankára krížnou strelou Krasnopir a bolo 2:1. Pred prestávkou mal dobrú príležitosť na skórovanie Vaško, avšak po rohu Danka hlavou zakončil tesne vedľa. Po zmene strán mali navrch Ukrajinci. V 55. minúte Taranukha ešte hlavou nemieril presne, no v 66. minúte Zaporozhets zblízka umiestnil do brány prízemný center z ľavej strany - 3:1. Zakrátko strelili Kyjevčania aj štvrtý gól, po zaváhaní Marjanoviča zoči-voči Frelihovi nezaváhal Sukhanov - 4:1. V záverečnej štvrťhodine sa neujali strely Arevala ani Bahiho, a tak žlto-modrí utŕžili trojgólovú porážku.

FC Obolon Kyjev - MFK Zemplín Michalovce 4:1 (2:1)

Góly: 16. Slobodyan (11 m), 30. Krasnopir, 66. Zaporozhets, 70. Sukhanov - 13. Niarchos

MFK ZEMPLÍN: Frelih - L. Šimko, M. Bednár (46. Dzotsenidze), Volanakis (46. Marjanovič), Veremieiev (46. Bahi) - F. Vaško (46. Karasiuk) - S. Danko (70. Musák), Ramos (46. Arevalo), I. Žofčák (46. Shimamura) - van Kessel (46. M. Marcin), Niarchos (60. Adekunle)

Tréner Michaloviec Peter Struhár: "Musím povedať, že v dnešnom zápase nám chýbala energia. Robili sme individuálne chyby, ktoré náš súper hrajúci kvalitne s loptou vedel potrestať. Išli sme síce do vedenia po peknom rohu, keď sa hlavou presadil Niarchos, následne sme však dostali gól po spornej penalte. Bolo vidieť, že chlapcom to až tak dobre neladilo. Skúšali sme ďalšie veci a súčinnosť nebola taká, ako sme chceli. Do druhého polčasu sme prestriedali deviatich hráčov, prvýkrát po zranení sme mohli vidieť v akcii Adekunleho. Bola to pre nás dobrá facka. Máme desať dní na to, aby sme odstránili chyby, ktoré sa dnes vyskytli."

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Zemplínčania opäť v rámci sústredenia v Turecku, v piatok 2. februára si zmerajú sily s účastníkom druhej najvyššej poľskej súťaže Lechiou Gdaňsk. Čas zápasu sa ešte upresní.

Foto: Róbert Andrejov