Najlepší strelec s novou zmluvou!

2024-02-01 11:57:16

Matúš Marcin sa dohodol na kontrakte do leta 2025.

Z Turecka vám hlásime skvelú správu! Opora tímu a so šiestimi gólmi najlepší strelec mužstva Matúš Marcin podpísal s MFK Zemplín Michalovce novú zmluvu. So žlto-modrými sa dohodol na spolupráci do leta 2025.

„Sme radi, že sa Matúš rozhodol predĺžiť svoje pôsobenie v našom klube. Už dlhšie obdobie je dôležitou súčasťou nášho kádra. Obe strany prejavili záujem na predĺžení spolupráce. Matúša vnímam ako hráča s veľkým potenciálom. Verím, že to bude v najbližších mesiacoch aj potvrdzovať. Dúfam, že sa mu budú vyhýbať zranenia a spolu naplníme náš spoločný cieľ, ktorým je zachrániť prvú ligu pre Michalovce aj pre ďalšiu sezónu,“ vyjadril sa športový riaditeľ MFK Zemplín Vladimír Rusnák.

Pôvodná zmluva skúseného 29-ročného útočníka mala vypršať na konci tohto ročníka. Odchovanec prešovského futbalu prišiel na Zemplín ešte v lete 2021 z poľskej Elany Toruň. Za Michalovce doteraz odohral 70 ligových zápasov, v ktorých sa presadil 18-krát. Ďalších desať presných zásahov pridal v Slovnaft Cupe.

„Vedenie klubu ma počas zimy oslovilo s ponukou na pokračovanie spolupráce. Sme v situácii, v akej sme. Porozprával som sa o tom doma s manželkou a usúdili sme, že teraz ešte nie je ten správny čas opúšťať michalovskú loď. Nechcem aktuálne odísť od chlapcov, ktorých mám rád a strávil som s nimi už nejaké obdobie. Verím, že budem zdravý a prispejem k záchrane. To je náš hlavný cieľ. Vedeniu som vďačný, že mi ponúklo novú zmluvu. Je to akési vyhodnotenie mojich výkonov, takže pre to som ju aj podpísal,“ povedal bývalý mládežnícky reprezentant Slovenska Matúš Marcin, ktorý si v kariére zahral aj za Banskú Bystricu, Podbrezovú či českú Jihlavu.

Foto: Róbert Andrejov