Generálku rozhodla 89. minúta

2024-02-02 06:35:10

Michalovčania podľahli LNZ Cherkasy tesne 1:2.

Vo svojom záverečnom prípravnom zápase pred štartom jarnej časti Niké ligy michalovskí futbalisti ťahali za kratší koniec. V piatok predpoludním nášho času podľahli v Turecku ukrajinskému prvoligistovi FC LNZ Cherkasy 1:2, keď rozhodujúci gól inkasovali minútu pred koncom duelu. Žlto-modrí ukončia sústredenie v sobotu ráno a v poobedňajších hodinách pricestujú na Slovensko.

Už po niekoľkých sekundách hry strieľal nepresne Niarchos, na opačnej strane v 8. minúte musel pri strele Pryaduna vytlačiť loptu na roh Frelih. O desať minút neskôr sa už Ukrajinci tešili z prvého zásahu, po centri z pravej strany sa hlavou na zadnej žrdi presadil Pryadun – 1:0. O ďalších desať minút už bolo vyrovnané, Šimko peknou prihrávkou do šestnástky našiel Arevala, ktorý prekonal Samoylenka – 1:1. Do prestávky sa už nič vážnejšie na ihrisku neudialo, zato po obrátke šancí pribudlo. A to predovšetkým na michalovskej strane. Hneď na začiatku chýbali centimetre strele Karasiuka a o čosi neskôr aj filigránskemu zakončeniu Žofčáka. Minútu pred koncom riadneho hracieho času po akcii z pravej strany zakončil zblízka Neumets a bolo 2:1 pre Cherkasy. Vyrovnanie mal v nadstavení na kopačke Adekunle, avšak z dobrej pozície bránu netrafil.

FC LNZ Cherkasy – MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:1)

Góly: 18. Pryadun, 89. Naumets - 28. Arevalo

MFK ZEMPLÍN: Frelih - L. Šimko (63. Bahi), M. Bednár (46. Marjanovič), Volanakis, Veremieiev - Karasiuk (63. F. Vaško) - Shimamura (75. van Kessel), S. Danko (26. I. Žofčák), Ramos (63. Musák) - Arevalo, Niarchos (63. Adekunle)

Tréner Michaloviec Peter Struhár: "Generálka nám síce výsledkovo nevyšla, ale výkonom nás chlapci potešili. Hrali s intenzitou a musím povedať, že v druhom polčase sme boli lepším tímom. Vypracovali sme si viacero dobrých šancí, ktoré sme nedotiahli do vytúženého gólu. Chlapcov chválim za to, že v prvom polčase veľmi dobre reagovali na inkasovaný gól a po peknom centri Šimka sa presadil výborne hrajúci Arevalo. Chlapci ukázali, že sa vedia zomknúť a vedia hrať ako tím, čo ma potešilo. Na tom by sme chceli do budúcna stavať. Vieme, že v mužstve máme kvalitu, ktorá sa ukázala po zmene strán. V predošlom zápase sme nehrali tak dobre v kompaktnom bloku ako dnes. Defenzíva pracovala veľmi dobre, ale musíme odstrániť individuálne chyby, ktoré sa aj dnes vyskytli."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 10. februára o 15.00 hod.: Podbrezová - Michalovce (19. kolo NL)

Sobota 17. februára o 15.00 hod.: Michalovce - Ružomberok (20. kolo NL)

Sobota 24. februára o 15.00 hod.: Žilina - Michalovce (21. kolo NL)

Foto: Róbert Andrejov