Pozor na individuality

2024-02-09 16:20:27

Struhár má predstavu o základnej zostave na deväťdesiat percent.

Po necelých dvoch mesiacoch sa už tento víkend naplno rozbehne kolotoč duelov najvyššej futbalovej Fortuna ligy. Náš tím do konca základnej časti odohrá ešte štyri zápasy a v nich má jasný cieľ. Konečne zvíťaziť!

Vyhrať sa michalovským futbalistom nepodarilo v celej jesennej časti, čo chcú čím skôr na jar zmeniť. „V príprave sme samozrejme popracovali aj na mentálnej rezistencii, aby si už hráči neuvedomovali fakt, že nám víťazstvo chýba. Potrebujeme, aby boli nastavení inak, ako na jeseň. Verím, že ich sebadôvera bude iná a bude sa nám dariť. Cieľ je jasný – záchrana,“ uviedol tréner Peter Struhár, ktorého tímu po jeseni patrí jedenáste miesto.

Jeho káder rozšírila pätica hráčov. Na post stopéra prišiel Gruzínec Tornike Dzocenidze, na kraj obrany Ukrajinec Veremiejev, do stredu poľa Španiel Samuel Ramos, na ofenzívne posty aj Uruguajčan Enzo Arevalo s gréckym útočníkom Ioannisom Niarchosom. „Ja som s posilnením spokojný. Ešte možno jeden post doplníme, uvidíme, čo sa podarí. Nechceli sme ísť do doplnenia kádra tak, aby sme museli niečo na novo budovať. Chceli sme hráčov, ktorí už poznajú našu ligu. Pozeráme sa iba na seba a na svoj výkon. Skrátka, musíme urobiť všetko preto, aby sme začali vyhrávať čím skôr. Noví hráči ukázali kvalitu v zakončení, či už je to Ramos, alebo Niarchos. Verím, že to všetko nebude stáť iba na Matúšovi Marcinovi, ktorý nás gólovo ťahal na jeseň. Ide o oboch kvalitných hráčov a ja si osobne dosť sľubujem aj od Enza Arevala,“ dodal k z menám v kádri Struhár.

Jeho zverenci odštartujú jarnú časť v sobotu súbojom v Podbrezovej. Po jeseni siedmy tím Niké lige sa cez zimu skôr oslabil, ako posilnil. Brankárska jednotka Richard Ludha je už v českých Tepliciach a do Česka zamieril napokon i ofenzívny krídelník Patrik Blahút. Po vydarenej jeseni ho získalo na hosťovanie Slovácko i s opciou na prestup. Ďalší traja hráči zostávajú na Slovensku. Samuel Ďatko prestúpil do Žiliny, Marek Kuzma do Zlatých Moraviec a Jozef Špyrka bude počas jari hosťovať v materskom Tatrane Prešov. Novicmi v tíme sú obranca Alex Markovič z estónskeho JK Trans Narva, stredopoliar Vincent Chyla z MŠK Žilina a útočník Alasana Yirajang z gambijského majstrovského tímu Real De Banjul. „Máme ich dobre zanalyzovaných. Síce tam prišlo k viacerým zmenám, systém hry ale asi budú hrať taký, ako predtým. Podbrezová má individuálne dobre pripravených hráčov a práve na to si musíme dať pozor,“ zdôrazňuje Peter Struhár, ktorému sa cez zimnú prestávku vykryštalizovala základná zostava. „Predstavu mám tak na deväťdesiat percent. Dúfam, že nepríde žiadna choroba, alebo zranenie, ktoré by to ešte mohli zmeniť.“