V šanciach musia byť efektívni

2024-02-15 21:13:57

Tréner Peter Struhár pred sobotňajšm zápasom s Ružomberkom.

Ani devätnásty pokus o prvé tohtosezónne ligové víťazstvo minulý týždeň futbalistom MFK Zemplín Michalovce nevyšiel. V prvom jarnom devätnástom kole Niké ligy síce nepodali najhorší výkon, v Podbrezovej však prehrali 1:2. Našťastie pre nich nebodovali ani posledné Zlaté Moravce, a tak rozdiel medzi nimi a ViOnom ostal dva body.

 Zemplínčania neodohrali na Horehroní zlý zápas. Pykali ale na vlastnú efektivitu a takisto aj na chyby v defenzíve, kvôli ktorým dvakrát inkasovali. Prvýkrát sa tak stalo už v druhej minúte... „Myslím si, že sme tam hrali celkom kompaktne,“ vrátil sa ešte k zápasu tréner tímu Peter Struhár. „Išli sme tam s určitým zámerom, ktorý nám stroskotal hneď v druhej minúte. V zápase som ale videl aj veľmi dobré veci. Hlavne pri prechodoch sme to mohli dotiahnuť ešte lepšie a boli by sme ešte nebezpečnejší. Bolo vidieť, že súper mal s naším rozostavením problém. Mne okrem iného chýbala aj taká agresivita v pokutovom území. Či už Matúš Marcin mohol byť agresívnejší v šanci, alebo Issa agresívnejší v hlavičkovom zakončení. Zápas ukázal aj nedostatky, na ktorých musíme pracovať. Teší ma, že sme sa domácim vyrovnali v súbojovosti. To je pozitívum, rovnako ako to, že sme dokázali pri štandardkách ubrániť ich vysokých hráčov. Na body nám to ale nestačilo,“ pokračuje Struhár ku prehre v Podbrezovej v jarnej premiére.

Dvadsiaty pokus na prvé tohtosezónne víťazstvo budú mať Michalovčania túto sobotu, kedy od 15.00 hod. privítajú Ružomberok. Ten v úvode jarnej časti trochu prekvapil výhrou 1:0 s Trnavou, aj tak mu však v tabuľke patrí ôsme miesto a zrejme bude súperom Zemplínčanov aj v nadstavbe o záchranu. Špecifickým bude sobotňajší zápas pre trénera Zemplínčanov, ktorý v Ružomberku strávil posledné tri sezóny. Jednu viedol rezervu v druhej lige, následné dve prvý tím, s ktorým obsadil druhé a siedme miesto, a zahral si s ním aj v predkole Európskej Konferenčnej ligy. „Určite to bude špecifickejšie. Pôsobil som tam tri roky. Z tohto pohľadu chlapcov poznám. Čo môžem povedať o ich mužstve, ich výhodou je, že hrajú dlhý čas spolu. Ide o mužstvo, ktoré veľmi dobre disciplinovane bráni, niekedy až v deviatich a ich výhodou je aj zohratosť. Ružomberok je nepríjemný v osobných súbojoch a keď chceme byť úspešní, musíme sa im v tomto vyrovnať,“ povedal tréner Michalovčanov a hneď na to dodal aj možnosti sobotňajšieho úspechu. „Musíme byť efektívni. Keď si pozrieme posledné zápasy Ružomberka, z dvoch šancí dajú minimálne jeden gól. Ja verím, že tentoraz nebudú až takí efektívni a my sa im vyrovnáme v súbojovosti. Takisto musíme zlepšiť agresivitu v pokutovom území a rád by som videl aj viacej kreativity v zakončení.“  

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)