S „Ružou“ zatiaľ dve výhry

2024-02-16 10:45:53

Zaostrené na najbližšieho súpera.

Našim druhým ligovým súperom v roku 2024 a prvým na našom štadióne bude v sobotu MFK Ružomberok. „Ruža“ je jedným z dvoch tímov, s ktorým máme v lige veľmi pasívnu bilanciu. Z doterajších 27 duelov sme vyhrali iba dvakrát.

V oboch prípadoch to bolo v sezóne 2020/21. Prvýkrát v rámci osemnásteho kola sme vyhrali 4:3. Ružomberku nepomohli ani tri góly nášho bývalého hráča Martina Regáliho. Dramatický bol aj následný duel v skupine o záchranu. MFK sme vtedy zdolali 2:1, keď v samom závere chytil Tomáš Dráb Martinovi Regálimu pokutový kop. Toto víťazstvo nám následne veľmi pomohlo v boji o záchranu. Všetci veríme, že tak bude aj v sobotu a dosiahneme prvé tohtosezónne víťazstvo. V ďalších zápasoch s Ružomberkom už bodoval aj súper. Ten vyhral štrnásť zo vzájomných meraní síl, z nášho ihriska si viezol domov tri body päťkrát. V jedenástich dueloch sa zrodila remíza. Tá sa zrodila aj v poslednom meraní síl v rámci deviateho kola na pôde súpera, kde sme remizovali 0:0. Mimochodom, bol to prvý duel pod vedením trénera Petra Struhára, pre ktorého bude zápas s Ružomberkom špecifický, keďže tam pôsobil v predošlých troch sezónach. Sezónu 2020/21 viedol rezervu v druhej lige, v ďalších dvoch sezónach už prvý tím. V sezóne 2021/22 s ním získal druhé miesto a vybojoval si tak právo štartu v predkole Európskej konferenčnej ligy. V ďalšej sezóne obsadil siedme miesto. Doteraz najväčšie úspechy zaznamenal Ružomberok v sezóne 2005/06. V tejto sezóne tím získal historické double, keď sa stal majstrom i víťazom Slovenského pohára. Členmi kádra boli vtedy aj dvaja Michalovčania - Igor Žofčák a Miroslav Božok.

Trénerom tímu je Čech Ondřej Smetana, ktorý v priebehu sezóny nahradil Petra Tomka, bývalého asistenta Struhára, ktorého po jeho odchode vedenie klubu určilo ako hlavného trénera. Tomko ostal po zmene v realizačnom tíme, momentálne pôsobí ako asistent. Ružomberčania doteraz v devätnástich dueloch nazbierali 25 bodov a patrí im ôsme miesto v tabuľke. Šesťkrát sa im podarilo vyhrať, v rovnakom počte zápasov aj prehrali a sedemkrát remizovali. Naposledy doma zdolali po góle Samuela Lavrinčíka Trnavu 1:0. Práve slovenský mládežnícky reprezentant je so štyrmi gólmi najlepším strelcom tímu. Po tri góly zaznamenali Štefan Gerec a Kristóf Domonkoš. Zaujímavosťou je, že v tíme pôsobí iba jeden legionár, český útočník Jan Hladík, ktorý sa doteraz predstavil v trinástich zápasoch. V kádri už po jesennej časti nefiguruje brankár Ivan Krajčírik, ktorý prestúpil do poľského klubu Widzev Lodž. Do tímu sa vrátil obranca Alexander Mojžiš z hosťovania v Debrecíne.

Káder MFK Ružomberok pre jarnú časť 2023/2024
Brankári: Dominik Ťapaj, Branislav Sokol, Tomáš Frühwald.
Obrancovia: Alexander Mojžiš, Ján Maslo, Gabriel Šimon, Antonio Giuliano Marek, Alexander Selecký, Matúš Malý, Juraj Kotula.
Stredopoliari: Oliver Luterán, Timotej Múdry, Kevin Švehla, Kristóf Domonkos, Samuel Šefčík, Samuel Lavrinčík, Adam Tučný, Marián Chobot, Marek Zsigmund, Martin Chrien.
Útočníci: David Jackuliak, Jan Hladík, Štefan Gerec, Martin Boďa.

Doterajšie výsledky v sezóne

Doterajšie vzájomné zápasy