Chýbali iba tri body

2024-02-27 12:35:27

Igor Žofčák v sobotu odohral 460 zápas v najvyššej súťaži.

V apríli oslávi už 41. narodeniny, no keďže sa o seba príkladne stará, na trávniku to číslo nie je rozhodujúce. Igor Žofčák sa v jarnej časti premiérovo objavil v základnej zostave MFK Zemplín Michalovce v sobotňajšom zápase v Žiline (1:1).

Michalovčania siahali na tri body, ale napokon získali iba jeden, keďže v samom závere inkasovali z pokutového kopu. Ešte dôležitejší ako získaný bod je však výkon, ktorý futbalisti z východu Slovenska predviedli. „Keď hráte v Žiline, máte iba dve možnosti: Buď sa postavíte dvadsať metrov od bránky a čakáte, kedy dostanete gól, alebo budete hrať aktívne,“ skonštatoval Igor Žofčák, ktorý pod Dubňom odohral 56 minút. Michalovce spravili to druhé a odhodlali sa k aktívnej hre. „Názorne nám to predviedol Slovan. Samozrejme, z individuálneho pohľadu na tom nie sme tak dobre ako Slovan, ale takticky sme to zvládli. Keď necháte žilinských futbalistov hrať, tak im to pôjde, pretože o sebe vedia, dupľom tu na umelej tráve. No keď ich začnete napádať, potom je to pre nich veľmi ťažké,“ doplnil skúsený stredopoliar. Po zápase mal zmiešané pocity, keďže MFK Zemplín si domov odviezol iba jeden bod. „Boli sme tak blízko a pritom tak ďaleko… Predovšetkým sme radi, že sme tu predviedli dobrý výkon a získali sme aspoň ten bod. Škoda, bolo to veľmi blízko, ale aj toto je futbal. Musíme sa z toho poučiť a zvládnuť nasledujúci domáci zápas,“ uviedol Igor Žofčák.

Sobotňajší duel v Žiline znamenal v kariére Igora Žofčáka ďalší významný míľnik. V Niké lige to pre neho bol už 460. zápas, čím odsunul Tomáša Ďubeka na druhé miesto v historickom rebríčku. Tomáš Ďubek mal pred štartom aktuálneho ročníka na konte 456 zápasov, no počas sezóny sa na ihrisku objavil len trikrát. Igor Žofčák mohol mať v tejto chvíli aj vyšší počet stretnutí, ale v októbri si práve v Zlatých Moravciach privodil zranenie ramena. „Samozrejme, poteší to. Verím, že Ďubo ma ešte ponaháňa, že to ešte nezabalí a budeme sa ďalej naťahovať,“ povedal Igor Žofčák na margo svojho rekordného zápisu. Michalovce mali pred 21. kolom sedembodové manko na desiate miesto, ale tento odstup sa navýšil, keďže Košice v piatok zdolali Skalicu 2:1. „Sledujem Košice a tiež to, či odskočili alebo neodskočili v tabuľke. Zápasov je totiž ešte dosť, a preto ich sledujem. Verím, že ešte nie je koniec a že Košice ešte ponaháňame. Nepozerám sa dozadu, ale dopredu,“ zdôraznil líder michalovského tímu, ktorého sme sa spýtali, či ho príjemne prekvapilo, koľko šancí si mužstvo vytvorilo proti Žiline v prvom zápase pod vedením nového kouča Františka Straku. „Áno, bolo to pre mňa príjemné prekvapenie, pretože v posledných zápasoch to nebolo podľa našich predstáv. S príchodom nového trénera sa dala očakávať aj nová taktika. Podstatné bude, aby sme sa teraz odrazili od tohto dobrého výkonu. Chýbali len tie tri body,“ povzdychol si Igor Žofčák.

Zdroj: Denník Šport (foto: mšk žilina)