ViOn takisto čaká na výhru

2024-03-01 19:36:23

Zaostrené na najbližšieho súpera.

Dvadsiaty druhý pokus o prvé tohtosezónne víťazstvo absolvujeme v sobotu na domácej tráve. V rámci posledného 22.kola základnej časti Niké ligy privítame takisto na víťazstvo čakajúci FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble. V sobotu teda pôjde v Michalovciach o veľa. Je dosť možné, že po nej už jeden z tímov nebude čakať na víťazstvo. Veríme, že sa ho dočkáme my!

ViOn je pre nás v najvyššej súťaže veľmi prajný súper. Zaznamenali sme proti nemu historicky prvé víťazstvo v nej, keď sme vo štvrtom kole sezóny 2015/16 vyhrali doma po góloch Stanislava Danka a Martina Regáliho 2:1. ViOn nám chutil aj v ďalších vzájomných dueloch. Odohrali sme s ním 25 zápasov, v ktorých sme prehrali iba dvakrát – v sezóne 2018/19 na pôde súpera 0:2 a o sezónu neskôr takisto pri Žitave 0:1. Zaujímavosťou je, že v oboch sezónach sme následne v základnej časti skončili v prvej šestke. V ďalších vzájomných zápasoch sme už bodovali. Deväťkrát sme so Zlatými Moravcami remizovali (aj naposledy u súpera 2:2), štrnásťkrát vyhrali. Ďalšia zaujímavosť, výhra 1:0 z posledného kola nadstavbovej časti vlaňajšej sezóny bola našim jediným domácim víťazstvom v roku 2023. Aj to teda ukazuje, že Zlaté Moravce sú pre nás prajným súperom.

ViOnu sa rovnako ako nám v tejto sezóne nedarí zvíťaziť. Je raritou, že až dva tímy nemajú po 21 zápasoch na svojom konte víťazstvo. Ako sme už spomenuli, všetci veríme, že sa to po sobote zmení a na naše konto pribudne víťazstvo. Aktuálne máme v tabuľke pred Zlatými Moravcami trojbodový náskok. ViOn dosiaľ v 21 zápasoch sedemnásťkrát prehral a štyrikrát remizoval. Okrem remízy s našim celkom v jedenástom kole základnej časti (2:2) bodoval aj v druhom kole doma s Trnavou (1:1), v ôsmom v Banskej Bystrici (1:1) a v sedemnástom s Košicami (1:1). Na jar ViOn trikrát prehral. Začal domácou porážkou s Bankou Bystricou (0:2), pokračoval prehrou na Tehelnom poli (1:4) a naposledy doma podľahol Ružomberku (2:4). Vion doteraz zaznamenal trinásť gólov, čo je najmenej zo všetkých tímov v lige. Až štyri z nich strelil stredopoliar Karol Mondek (dva vsietil proti nám vo vzájomnom zápase), dva strelil Jakub Švec.

Zápas s Ružomberkom už neviedol Michal Hipp, ktorý v priebehu jesennej časti nahradil Vladimíra Cifraniča. Na jeden duel bol trénerom Zlatých Moraviec kormidelník devätnástky Andrej Štefanka. Tento týždeň sa to zmenilo. Novým trénerom sa stal Dušan Uhrin mladší. Syn českej trénerskej legendy, ktorá doviedla svoju krajinu k striebru na majstrovstvách Európy 1996. Uhrin mladší má takisto trénerské úspechy. S Mladou Boleslavou získal ligové striebro a z pohárovej Európy vyradil Marseille, s Temešvárom bol vicemajstrom rumunskej ligy, viedol Slaviu Praha i Viktoriu Plzeň, trénoval aj na Cypre a v Bielorusku. V roku 2013 získal double s gruzínskym Dinamom Tbilisi. Naposledy koučoval druholigový Příbram, kde v apríli 2023 skončil pre neuspokojivé výsledky.

Káder FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble pre jarnú časť sezóny 2023/2024:
Brankári: Matúš Chropovský, Patrik Lukáč, Patrik Richter. 
Obrancovia: Samuel Suľa, Matej Moško, Richard Nagy, Sougiane Drame, Matúš Čonka, Jemali-Giorgi Jinjolava, Vladimír Majdan, Gergely Tumma.
Stredopoliari: Miroslav Gono, Denis Duga, Andrija Balič, Adam Brenkus, Tomáš Ďubek, Levan Nonikašvili, Samuel Hodúr, Jakub Švec, Iuri Tabatadze, Patrik Dulay, Karol Mondek, Karol Mészáros. 
Útočníci: Marek Švec, Marek Kuzma, Filip Balaj.

Výsledky v sezóne

Výsledky doterajších vzájomných zápasov