Od Moraviec po Moravce

2024-03-04 10:38:33

Pondelkový Denník Šport o našej výhre nad Moravcami (4:1).

Až do posledného kola základnej časti súťaže museli Michalovčania čakať na prvé víťazstvo v tomto ročníku. Naposledy sa tešili z troch bodov vlani 20. mája, keď doma zdolali práve Zlaté Moravce. Keďže najbližšie sa s ViOn-om stretli doma až teraz, kruh sa uzavrel až takmer po desiatich mesiacoch a presne po 287 dňoch.

„Zápas sa asi začal lámať vtedy, keď hostia zahodili vyložené šance na poistenie vedenia. Nedáš--dostaneš znova platilo. Strelili sme gól do šatne a druhý polčas sme už súpera valcovali. Neviem, či hostia odpadli kondične, no cítili sme sa naozaj dobre na ihrisku a viac-menej nám skoro všetko vychádzalo,” povedal Matúš Marcin, ktorý sa ôsmym gólom v sezóne postaral o víťazný zásah Zemplínčanov. A urobil tak naozaj fantasticky – náročnú prihrávku si z jednej strany skvelým prvým dotykom obhodil okolo Majdana, z druhej strany ho obehol a gólovo zakončil. „V prvom rade som dostal geniálnu loptu od Igora Žofčáka. Málokto v lige vidí takto nabiehajúcich hráčov. Loptu vie skvele načasovať. Pozrel som sa naňho a už som vedel, kam nasmeruje prihrávku. Som rád, že som to celkom dobre vyriešil. Makali sme a verili, že raz to musí prísť. Nie je predsa možné, aby sme nevyhrali ligový zápas. Boli sme nastavení na víťazstvo a vyšlo to,” tešil sa Matúš Marcin.

Už v prvom polčase museli krátko ošetrovať hosťujúceho brankára Patrika Lukáča a po prestávke prišiel do bránky nový muž. Prvý zákrok po nebezpečnej strele Marcina mal výborný, no potom už ani on nedokázal zabrániť uragánu Michaloviec. „Mal som čo robiť pri tejto strele. Som rád, že som ju dostal do bezpečia. Následne sme už pohybom nestíhali na domácich, tí ľahko prechádzali až do zakončenia. Gólom som už ťažko mohol zabrániť. Na Van Kesselovu delovku som sa naťahoval, aj som si na ňu siahol, ale  bola naozaj prudká,” povedal brankár ViOn-u Matúš Chropovský, ktorý sa veru v druhom polčase nenudil. Michalovčania boli nezastaviteľní. „Skoro počas celého zápasu sme boli pod veľkým tlakom. Stretnutie nám nevyšlo, no musíme dať hlavy hore a verím, že najbližšie už o týždeň znova proti Michalovciam uspejeme,” dodal 21-ročný brankár.

Zdroj: Denník Šport (Tomáš Petro, foto: Róbert Andrejov)