Straka s druhým najlepším štartom

2024-03-11 18:26:49

V Zlatých Moravciach prišlo naše druhé víťazstvo v rade po dvoch rokoch.

Náš tréner František Straka má za sebou druhý najlepší štart v histórii klubu v najvyššej Niké lige (berieme do úvahy prvé tri zápasy). Tím pod jeho vedením získal v troch dueloch sedem bodov, čo je druhý najlepší výsledok. Najlepší štart v úvodných troch dueloch má Jozef Majoroš. Ten v sezóne 2019/2020 vyhral dokonca všetky tri zápasy, ktorými zakončil jesennú časť.

František Straka nemal víťazný štart, keď remizoval 1:1 v Žiline (rovnako remízou začali aj jeho dvaja predchodcovia v tejto sezóne...). Následne ale prišli dve víťazstvá nad Zlatými Moravcami, v poslednom 22.kole základnej časti (4:1) a následne aj v prvom nadstavby (2:0). Zaujímavosťou je, že dve víťazstvá v rade sme naposledy zaknihovali v sezóne 2021/22. Najskôr sme v siedmom kole nadstavby zdolali doma Senicu 1:0 a potom prišlo aj naše víťazstvo v Žiari nad Hronom (2:1), ktoré nám zabezpečilo záchranu a FK Pohronie definitívu vypadnutia. Tieto dve víťazstvá v rade prišli v závere apríla, dvakrát v rade sme teda nevyhrali skoro dva roky...

Dve víťazstvá prišli s celkom, s ktorým sa nám dlhodobo darí. So Zlatými Moravcami sme sa v sobotu v lige stretli už dvadsaťsedemkrát a iba dvakrát sme nebodovali. Bolo to v sezónach 2018/19 a 2019/20, kedy sme dvakrát v základnej časti pri Žitave prehrali (0:2 a 0:1). V ostatných prípadoch sme bodovali. Deväťkrát sa zrodila remíza a v šestnástich prípadoch naše víťazstvo. Túto bilanciu sme navýšili aj v priebehu minulých dvoch týždňov, kedy sme ViOn zdolali 4:1 a 2:0 na jeho pôde. Aj preto máme aktuálne pred ním v tabuľke na jedenástej priečke náskok deviatich bodov. Zaujímavosťou je aj to, že s ViOnom sme bodovali v posledných štrnástich dueloch. Čo sa týka úspešnosti spomenutých trénerov, výhrou odštartovali Anton Šoltis, Jozef Majoroš, Miroslav Nemec a Norbert Hrnčár. Prvú výhru má na svojom konte aj Vladimír Rusnák, ktorý bol v poslednom kole sezóny 2022/23 poverený vedením tím na jeden duel. Dve výhry na úvod si okrem Majoroša pripísal aj Norbert Hrnčár, no a v prvých troch dueloch boli bez prehry okrem Majoroša už len Peter Struhár, ktorý s tímom zaknihoval na úvod tri remízy a Straka.  

Štarty našich trénerov v Niké lige (berieme do úvahy prvé tri zápasy)
František Šturma (0 bodov)
Stanislav Griga (3 body)
Anton Šoltis (4 body)
Jozef Majoroš (9 bodov)
Anton Šoltis (4 body)
Miroslav Nemec (3 body)
Norbert Hrnčár (6 bodov)
Vladimír Rusnák (dočasný tréner na 1 zápas – 3 body)
Marek Petruš (1 bod)
Peter Struhár (3 body)
František Straka (7 bodov)