Igor Žofčák s ďalším rekordom

2024-03-12 13:06:17

Igor Žofčák sa stal hráčom s najvyšším počtom ligových štartov. 

Ostatné futbalové vystúpenie Igora Žofčáka na trávniku ViOn Arény skončilo rýchlym transportom do nemocnice, zlomenou kľúčnou kosťou a následnou operáciou. Išlo o októbrové jedenáste kolo základnej časti Niké ligy, duel medzi Zlatými Moravcami a Michalovcami sa skončil remízou 2:2. Cesty Zemplína a ViOnu sa odvtedy akoby vinuli súbežne. Oba tímy dlho čakali na prvú ligovú výhru, míľniky priniesli pomyselné križovatky ciest v podobe vzájomných zápasov. A nielen pre jedno či druhé mužstvo.

Kapitán „žlto-modrých“ sa do ligového diania vrátil po zimnej prestávke. V záverečnom stretnutí základnej časti na domácom štadióne vsietil gól práve do zlatomoraveckej siete a zveľadil svoj rekord ako najstarší hráč, ktorému sa podarilo skórovať v najvyššej slovenskej súťaži. Zároveň doviedol svoj tím k premiérovému víťazstvu v sezóne. V sobotu začínali Michalovčania program nadstavbovej časti v skupine o udržanie sa na ihrisku Zlatých Moraviec. Čoskoro 41-ročný Žofčák nastúpil v základnej zostave Zemplína a s kapitánskou páskou na ruke na svoj 462. ligový zápas. Stanovil tak nový rekord Niké ligy. „Keď sa človek spätne pozrie, čo dokázal počas kariéry, sú tam aj ťažké chvíle. V podstate prednedávnom som si v Zlatých Moravciach zlomil kľúčnu kosť. Dnes sme tu zvládli ťažký zápas a urobil som rekord v počte zápasov. Všetko zlé je na niečo dobré, všetko je tak, ako má byť. Som na to hrdý a pyšný, ale bez rodiny a spoluhráčov by to nešlo,“ zareagoval michalovský rodák na aktuálnu tému. 

V tabuľke štartov preskočil Tomáša Ďubeka, ktorý síce figuruje v kádri FC ViOn, no v aktuálnej sezóne odohral len 53 minút. Naposledy nastúpil v októbri v zápase s Ružomberkom. „S Ďubom som sa pred zápasom bavil a vravel som mu, nech už konečne obuje kopačky. Pre Zlaté Moravce je veľmi potrebný hráč, osobne si myslím, že mužstvu má čo dať,“ tvrdí Igor Žofčák. Obaja sú jedinými hráčmi z "Klubu 400", ktorí môžu svoj počet ligových stretnutí ešte navýšiť.

Michalovce po týždni opäť zdolali FC ViOn a v tabuľke mu odskočili už na rozdiel deviatich bodov. Priniesla táto výhra znamenajúca vzdialenie sa od zostupovej priečky väčší pokoj na duši? „Dnes áno, ale ako stále hovorím, do polnoci si pozrieme tabuľku a potom začíname naháňať ďalších súperov, ktorí sú pred nami. Verím, že budeme pokračovať v takýchto výkonoch a najmä výsledkoch, lebo víťazstvá potrebujeme. Hneď je ten týždeň krajší, keď sa vyhráva.“ Oba nedávne triumfy nesú podpis trénera Františka Straku, ktorý z troch zápasoch na lavičke Zemplína vyťažil sedem bodov. „Hrával v Nemecku a tú nemeckú školu asi má rád. Chce, aby bolo mužstvo disciplinované a takticky dobre pripravené. Aby na ihrisku hráči dodržiavali to, čo sa povie,“ priblížil Žofčák. A pridal aj odkaz pre futbalových priaznivcov na východe Slovenska, ktorých v piatok čaká súboj Michaloviec s Košicami: „Nech fanúšikovia prídu povzbudiť, či už nás, alebo Košice. Verím, že bude dobrá atmosféra a dobrý zápas.“

Zdroj: Niké liga