Keď už prišla 80-ročná babka...

2024-03-16 11:07:59

Denník Šport o našom víťazstve nad Košicami.

Už desať bodov získali Michalovčania v štyroch zápasoch pod vedením trénera Františka Straku a riadne tak zdramatizovali situáciu okolo barážovej priečky. „Víťazstvo určite potešilo. Veríme, že budú pribúdať i ďalšie. Mali sme výborný vstup do zápasu,, dobre sme na súpera vybehli, strelili sme gól a po ňom sme sa trochu zatiahli,” pochvaľoval si vydarený úvod Matúš Marcin. Po polhodine hry prišiel ďalší vietor do michalovských plachiet v podobe vylúčenia brankára Figueireda. Na dlhú loptu na Marcina, ktorého križoval Šindelář, vybehol za šestnástku nerozhodný portugalský legionár. V jednom momente zastal, potom sa zasa rozbehol, no už len celú situáciu skomplikoval. Zahral rukou a Matúš Kira sa už začal prezliekať na lavičke. „Popravde ja som ani nevedel, že z toho bude hneď červená karta. Sústredil som sa na loptu, jemne som ju ťukol špičkou a už som nevidel, čo sa za mnou stalo. Asi ju naozaj tečoval rukou. Škoda, že lopta od Arevala nebola kratšia, lebo by som si ho obhodil a išiel by som sám na bránku,” podotkol Matúš Marcin.

V druhom polčase mal najlepší strelec MFK Zemplín dva góly na kopačke. V prvej šanci ho skvele vychytal bývalý spoluhráč Matúš Kira a v druhom prípade jeho strelu spred bránkovej čiary vykopával Hočko. „Matúš to fantasticky chytil. Po zápase sme sa spolu bavili, vravel mi, že už som strelil 8 gólov, a to mi stačí do konca sezóny. Išiel som za gólom, veľmi ma mrzí, že som ho nestrelil, lebo sa na mňa prišla pozrieť i 80-ročná babka. Verím, že príde aj nabudúce a poteším ju gólom. Som rád, že sme ju potešili víťazstvom. Veď keby sme prehrali, možno by aj infarkt dostala, tak prežíva moje zápasy,” zasmial sa Matúš Marcin.

Košičania za celý zápas nevystrelili medzi tri žrde, takže ťažko mohli pomýšľať na úspech. Navyše sa nedostali ani do vyloženejšej príležitosti. „Chceli sme tu minimálne bodovať. Žiaľ, nepodarilo sa nám to. Neviem, či to bolo nejakou koncentráciou alebo čím, no hra nám nešla. Prehrávali sme 0:1, vylúčili nám hráča, a to sa už hrá ťažko. Aspoň sme sa snažili bojovať do konca, prípadne na konci sa pokúsiť prekvapiť domácich,” povedal Matúš Kira, ktorý dôverne pozná michalovské prostredie. „Michalovčania bodujú, no my tiež musíme zabrať naplno. Jedno víťazstvo je viac ako dve remízy. Stále to však máme vo svojich rukách,” dodal.

Zdroj: Denník Šport (Tomáš Petro)