Prvý gól v sezóne a hneď víťazný

2024-03-18 17:36:32

Michalovčania sa po niekoľkomesačnom „absťáku” zrazu nevedia nabažiť víťazstie.

V základnej časti Niké ligy prehrali Michalovčania oba zápasy s košickým nováčikom. V nadstavbe však dali zabudnúť na neúspešnú vzájomnú bilanciu a zaknihovali si veľmi cenné víťazstvo. Apropó, víťazstvo. Deväť mesiacov Zemplínčania nevyhrali v najvyššej súťaži a po takom dlhom „absťáku” sa teraz nevedia nabažiť víťazstiev. V piatok si zaknihovali tretie v rade!

 „Pre nás to bol dôležitý zápas hlavne z pohľadu tabuľkového postavenia. Chceli sme stlačiť náskok Košíc na rozdiel dvoch bodov. Sme veľmi radi, že sme tento súboj zvládli víťazne. Máme teraz pauzu. Dobre si oddýchneme, potrénujeme a cestujeme do Skalice,” vyjadril sa michalovský stredopoliar Stanislav Danko. Zemplínčania sa tak dobre naladili na reprezentačnú prestávku. Nálada v tíme sa výrazne zlepšila. Strakova metla plní funkciu a metie jedna radosť. Za štyri zápasy nazhromaždila na kôpku desať bodov! O tie posledné tri sa veľkou mierou pričinil práve Stanislav Danko svojím prvý gólom v sezóne. A hneď s prívlastkom víťazný. V 7. minúte Gino van Kessel vybojoval loptu od Innocentiho, potiahol akciu až k bránkovej čiare. Jeho spätnú prihrávku Kružliak ešte stihol zblokovať, no iba pred Danka, ktorý sa výborne oprel do voleja a loptu trafil presne k žrdi. „Nechcel som špekulovať so zakončením. Lopta vyletela do výšky, išla mi ideálne na volej. Som rád, že som ju presne trafil,” tešil sa Stanislav Danko, ktorý poznamenal, že bol stopercentne presvedčený o tom, že tento gól prinesie jeho tímu víťazstvo. „Tréner Straka priniesol dobrú náladu, zlepšila sa aj atmosféra v šatni. Myslím si, že už sme na dobrej vlne.”

Po polhodine hry michalovské šance na víťazstvo ešte viac vzrástli po vylúčení košického brankára Figueireda. „To je pravda. Mali sme i šance, ale poisťovací gól sme nepridali. Ako keby sme boli nervózni z toho, že súper hral o jedného hráča menej.” Michalovčania v druhom polčase zahadzovali možnosti jednu za druhou. Hostia v snahe vyrovnať otvorili obranu, čo domáci využívali nielen na kontry, ale i na tradičné urážanie šťasteny – dvakrát Marcin, Danko i Van Kessel nedokázali skórovať z výborných pozícií. Už-už to vyzeralo, že v závere sa im toto trestuhodné mrhanie môže vypomstiť. „Samozrejme, keby sme dali na 2:0, bolo by to už pokojnejšie. Našťastie, jednogólový náskok sme uhájili, ale boli to riadne nervy,” priznal Stanislav Danko, ktorý sa teší z desaťbodovej porcie počas uplynulých štyroch kôl. Verí, že v nastúpenom trende budú pokračovať i po reprezentačnej prestávke.

Košičania v minulých týždňoch zastavili hrozivú sériu prehier a naopak, začali zbierať bodíky. Pred zápasom v Michalovciach nebodovali iba v jedinom stretnutí z posledných ôsmich. Na tejto úspešnosti chceli stavať i na Zemplíne, no zhoreli po fatálnych individuálnych zlyhaniach dvoch legionárov – Innocentiho a Figueireda. „Začiatok stretnutia bol z našej strany zlý. Súper nás veľmi ľahko dostal pod tlak, na ťažkom teréne sme si zbytočne komplikovali veci, z čoho vyplývali ľahké straty, po ktorých súper hrozil a napokon aj skóroval. Vynútil si aj vylúčenie nášho brankára. V druhom polčase sme chceli niečo zmeniť, dať do toho viac dravosti a emócie. Boli tam nejaké náznaky z našej strany, ale zostalo iba pri nich. Naopak, domáci mali dosť šancí z brejkov. Asi zaslúžene vyhrali,“ zdôraznil košický stredný obranca Dominik Kružliak, ktorý priznal, že neprítomnosť hlavného trénera Jána Kozáka ml. na lavičke bola cítiť.

Zdroj: Denník Šport (Tomáš Petro)