Pokračovať v sérii bez prehry

2024-03-29 13:27:47

Daniel Magda pred duelom v Skalici.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce pred reprezentačnou prestávkou potiahli sériu štyroch duelov bez prehry. Navyše, konečne prelomili sériu bez víťazstva a následne sa vezú na víťaznej vlne. Vyhrali už v troch dueloch v rade a na tejto vlne sa chcú viesť aj po reprezentačnej pauze, po ktorej sa v sobotu predstavia v Skalici (začiatok zápasu o 15.00 hod., priamy prenos Voyo).

Michalovčania pred pauzou zdolali Zlaté Moravce 4:1 ešte v poslednom kole základnej časti. Následne sa na víťaznej vlne viezli aj v prvých dvoch kolách nadstavbovej časti o udržanie sa. V prvom kole vyhrali v Zlatých Moravciach 2:0, v druhom doma zdolali FC Košice 1:0. To už tím viedol František Straka, pod ktorého vedením Michalovčania ešte neprehrali. „Je pravdou, že sme na prvé tohtosezónne víťazstvo čakali dlhšie,“ rozhovoril sa pravý obranca MFK Zemplín Daniel Magda. „Dostali sme sa na víťaznú vlnu, čo nás určite všetkých v klube teší. Nesmieme ale poľaviť a musíme ísť ďalej. Určite tá negatívna séria nikomu nepridala na nálade. Bolo náročné každý týždeň po sebe odpovedať na to, kedy konečne vyhráme. Všade sme počúvali, že sme ešte nevyhrali. V šatni sme to dlho rozoberali. Asi nám pomohla trénerská zmena. Tréner Straka priniesol do tímu novú energiu, nový impulz,“ pokračuje Daniel Magda.

Zemplínčania si sériou bez prehry pomohli aj v tabuľke. Kým predtým museli odrážať nápor posledných Zlatých Moraviec, momentálne pred nimi majú komfortný jedenásťbodový náskok a pozerať môžu aj vyššie. Na desiate Košice strácajú iba dva body. „Vždy je lepšie pozerať na súpera pred vami, ako sa báť, že vás niekto predbehne. Pomohli sme si síce v tabuľke, teraz ale musíme našu sériu potvrdiť aj ďalej. Najbližšie nás čaká súboj v Skalici, kde chceme bodovať tiež. Oni sa určite na nás dobre pripravia. Budú chcieť prelomiť našu sériu bez prehry, my ju zase chceme natiahnuť,“ poznamenal k sobotňajšiemu zápasu tretieho kola nadstavby o udržanie sa (začiatok o 15.00 hod.) Daniel Magda a krajný bek k Záhorákom, ktorých Michalovčania ešte v tejto sezóne nezdolali, dodal. „V oboch zápasoch sme mohli bodovať naplno. Čo si pamätám, v Skalici sme viedli po polčase 1:0 a mali sme aj ďalšie šance. Súper to potom v druhom polčase otočil. Doma sme tiež mali na víťazstvo, po remíze 1:1 ale boli spokojnejší súperi. Všetci veríme, že sa nám naplno podarí zabodovať tentoraz.“

 Foto: Róbert Andrejov