Urobiť radosť divákom aj trénerovi

2024-04-04 15:33:34

Michalovčania chcú pokračovať v bodovacej sérii aj proti Trenčínu.

Po tom, čo futbalisti MFK Zemplín Michalovce pretrhli nepriaznivú šnúru bez víťazstva sa vezú na bodovacej vlne. Michalovčania bodovali už päť duelov v rade, v ktorých získali dokopy jedenásť bodov a v tabuľke odskočili posledným Zlatým Moravciam na dvanásť bodov.

Zemplínčania začali bodovať po trénerskej zmene. Práve pod vedením trénera Františka Straku neprehrali päť duelov v rade. „Určite nám to pomohlo. Do šatne prišiel nový impulz a ten nám pomáha. Všetci sme radi, že sa nám teraz darí a všetci veríme, že to takto bude pokračovať. Tréner s nami predovšetkým veľa komunikuje. Snaží sa nás nastaviť po psychickej stránke a myslím si, že je to správna cesta,“ poznamenal stredopoliar Michalovčanov Stanislav Danko, ktorý sa pred reprezentačnou prestávkou jediným gólom podieľal na výhre 1:0 nad FC Košice. „Inak sa hrá, keď neprehráte päť duelov v rade. Do každého z ďalších duelov ideme s tým, aby sme ťahali sériu bez prehry aj naďalej. Aj v Skalici, kde sme minulý týždeň remizovali 0:0, sme mali na víťazstvo. Škoda nepremenených šancí v prvom polčase, mohlo to byť ešte veselšie,“ pokračuje Stanislav Danko.

Michalovčania chcú v sérii bez prehry pokračovať aj v sobotňajšom štvrtom kole nadstavbovej časti, v ktorom od 18.00 hod. hostia AS Trenčín. „Čaká nás veľmi ťažký súper, ktorý má svoju kvalitu. Má rýchlych hráčov, má ofenzívnych hráčov, ktorí vedia skórovať. Momentálne nie sú ale v najlepšej výsledkovej forme. Verím, že to využijeme a v sobotu vyhráme,“ uviedol Danko a na margo sobotňajšieho súpera, s ktorým Michalovčania v tejto sezóne prehrali na jeho pôde 0:2 a doma remizovali 0:0 dodáva. „Verím, že tentoraz im už gól strelíme. Trenčín určite má svoju kvalitu. Ako hovorím, majú dosť ofenzívnych hráčov. Naša bilancia s nimi nie je najlepšia. Verím, že to v sobotu zlomíme a zdoláme ich. Aj náš tréner určite bude mať motiváciu vyhrať nad Trenčínom, pretože ho viedol v minulej sezóne. Už len preto chceme v sobotu vyhrať a urobiť mu radosť, a takisto urobiť radosť aj divákom.“  

Foto: Róbert Andrejov