Náš prvý súper v Niké lige

2024-04-05 17:47:20

Zaostrené na sobotňajšieho súpera.

V sobotu nás čaká ďalšia konfrontácia s tradičným účastníkom Niké ligy. Vo štvrtom kole nadstavbovej často o udržanie sa nastúpime od 18.00 hod. proti dvojnásobnému majstrovi Slovenska AS Trenčín.

Ten bol mimochodom našim prvým súperom v najvyššej súťaži. Duel sa odohral v sobotu osemnásteho júla 2015 a AS vyhral po góle Ryana Koolwijka z 84. minúty. Zápas si z našej strany pamätá Stanislav Danko (nehral kvôli zraneniu). Na druhej strane sa vtedy objavili Ibrahim Rabiu a Gino van Kessel. S Trenčínom sa stretneme v sobotu už po 25-krát. V tejto sezóne sme prehrali u súpera 0:2, doma sme remizovali 0:0. Bola to jedna zo šiestich remíz s AS. V ôsmich zápasoch sme zvíťazili a v desiatich utrpeli prehru.

Trenčania odštartovali túto sezónu výborne. Niekoľko kôl boli aj na čele tabuľky, takmer do posledného sa držali aj v prvej šestke. O ňu prišli remízou 0:0 v Skalici v poslednom 22.kole základnej časti. Aktuálne sa im ale nedarí. V tomto roku zvíťazili iba raz, v premiérovom jarnom devätnástom kole základnej časti, v ktorom zdolali doma FC Košice 4:1. Odvtedy čakajú na víťazstvo a okrem remízy 0:2 v Skalici bodovali už iba v dvadsiatom kole základnej časti v Banskej Bystrici (1:1) a v prvom kole nadstavby v Košiciach (0:0). Aktuálne ťahajú šnúru dvoch porážok v rade a sériu šiestich zápasov bez víťazstva. V tabuľke nadstavbovej časti o udržanie sa patrí Trenčínu druhé miesto, so šesťbodovou stratou na lídra tabuľky z Banskej Bystrice, kde AS naposledy prehral 2:4. Tím Ilicu Stolicu aj napriek nepriaznivej sérii má svoju kvalitu. Jeho najlepším strelcom je šesťgólový srbský kanonier Njegoš Kupusovič. V bránke stojí reprezentant Kapverd Vozinha, ktorý až osemkrát v tejto sezóne neinkasoval. Zaujímavými persónami v tíme sú aj slovenskí reprezentanti Artur Gajdoš a Matúš Kmeť.

Káder AS:
Brankári: Vozinha (Kapverdy), Alex Húdok, Matúš Sláviček, Michal Kukučka.
Obrancovia: Samuel Bagín, Samuel Kozlovský, Taras Bondarenko (Ukrajina), Lazar Stojslavljevič (Srbsko), Lukáš Skovajsa, Alden Šuvalija (Bosna a Hercegovina).
Stredopoliari: Artur Gajdoš, Matúš Kmeť, Rahim Ibrahim (Ghana), Damián Bariš, Samir Ben Salim (Holandsko), Tadeáš Hájovský.
Útočníci: Chinonso Emeka (Nigéria), Lucas Demitra, Jude Sunday (Nigéria), Lukáš Mikulaj, Armin Djerlek (Srbsko), Njegoš Kupusovič (Srbsko).

Doterajšie vzájomné zápasy

Doterajšie výsledky AS v sezóne

Foto: Róbert Andrejov