Zápas s Trenčínom bez gólov

2024-04-06 14:01:26

MFK Zemplín neprehral už šesť duelov v rade.

Po týždni si michalovskí futbalisti opäť na svoje konto pripísali bezgólovú remízu. Tentoraz si v sobotu večer v rámci 4. kola nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o udržanie sa na vlastnom trávniku podelili podelili body s AS Trenčín. Zverenci lodivoda Františka Straku tak natiahli sériu bez prehry už na šesť stretnutí a k desiatemu FC Košice sa v tabuľke priblížili na rozdiel troch bodov.

Hostia spod Čákovho hradu vstúpili do zápasu veľmi dobre a domácim v úvode takmer nepožičali loptu. Po štvrťhodine hry mali obrovskú príležitosť otvoriť skóre, keď Dzotsenidze vo vlastnej šestnástke fauloval Kozlovského a rozhodca Očenáš bez váhania ukázal na biely bod. Pokutový kop išiel zahrávať Gajdoš, ktorý však stroskotal na výbornom brankárovi Frelihovi. Aktivita Trenčanov pokračovala aj naďalej, v 24. minúte Djerlekovu tečovanú strelu vytesnil spod brvna Frelih. Do tretice si hostia vylámali zuby na slovinskom gólmanovi v 31. minúte, kedy Kozlovského krížnu strelu Frelih končekmi prstov vytlačil na roh. Zemplínčania prvýkrát vážnejšie pohrozili o päť minút, keď van Kessel z dobrej pozície pálil nad bránu. V 39. minúte po Žofčákovom rohu hlavičkoval nad Arevalo a zakrátko na opačnej strane strieľal vedľa Uchegbu.

Aj v druhom polčase sa viac hralo na polovici domácich, avšak Trenčania sa už do zakončenia nedostávali tak často ako do prestávky. V 50. minúte vyslal na ich bránu strelu Marcin, Vozinha ju bez vážnejších problémov skrotil. Krátko po hodine hry to skúšal aj striedajúci Sunday na trenčianskej strane, ale spoľahlivý Frelih jeho pokus spoza pokutového územia kryl. Obe mužstvá hrali pozorne v defenzíve a nechceli urobiť zbytočnú chybu, ktorá by ich stála bod. Nič nevyťažili ani zo štandardných situácií, a to predovšetkým domáci, ktorí zahrávali dokopy osem rohových kopov oproti štyrom hosťujúcim. A keď sa v prvej minúte nadstavenia neujala ani strela Marcina, ktorú chytil Vozinha, rovnako ako v jeseni sa medzi týmito súpermi pri Laborci zrodila bezgólová remíza.

MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín 0:0

ŽK: 15. Dzotsenidze, 46. M. Bednár, 63. van Kessel, 86. Karasiuk - 90+. Stolica (T)

Rozhodovali: Očenáš - Poláček, Jekkel; 1309 divákov

MFK ZEMPLÍN: Frelih - D. Magda, Dzotsenidze, Volanakis, Bahi - M. Bednár (54. F. Vaško) - van Kessel (68. Niarchos), I. Žofčák (68. Karasiuk), S. Danko (90+. Marjanovič), M. Marcin - Arevalo (68. L. Šimko)

AS: Vozinha - M. Kmeť, Bondarenko (46. Skovajsa), Stojsavljevič (85. Bagín), Kozlovský - Bariš, Djerlek (67. Kupusovič), A. Gajdoš – Gong, Ibrahim (67. Emeka), Uchegbu (53. Sunday)

Hlasy trénerov:

František Straka (tréner Michaloviec): „Zápas mal pre mňa určitý náboj, keďže v minulej sezóne som bol v Trenčíne. Hrali sme proti špičkovému tímu, ktorý má oveľa na viac. Videl som jeho posledný zápas proti Banskej Bystrici, kde síce prehrali, ale mohlo to skončiť aj úplne naopak. Dnes to boli dva rozdielne polčasy. V tom prvom Trenčania ukázali, akí sú silní na lopte a ako skvele sa vedia pohybovať. S tým sme mali veľké problémy. Penalta bola veľmi dôležitá, Frelih pri nej ukázal obrovskú kvalitu, takisto aj pri iných situáciách. Cez prestávku sme si niečo povedali a ukázali sme, že aj my máme kvalitu. Bod berieme všetkými desiatimi. Bol vydretý a odmakaný. Som hrdý na chlapcov, akým spôsobom dokázali eliminovať súpera.“

Ilija Stolica (tréner Trenčína): „Chcem sa poďakovať domácim za výborné podmienky na futbal, cítili sme sa tu veľmi dobre. Bol to veľmi ťažký a náročný zápas. Skončil sa síce bez gólov, ale diváci si určite prišli na svoje. Rozhodujúcim momentom bola jednoznačne naša nepremenená penalta. Naďalej sme však hrali svoju hru, ale opäť sa opakovalo to, čo v predošlých zápasoch, že sme nevyužili naše šance. Musíme však pokračovať ďalej, bývajú aj také zápasy. Gratulujem domácemu trénerovi za to, akú výbornú prácu v Michalovciach odvádza.“

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 13. apríla o 18.00 hod.: Banská Bystrica - Michalovce (5. kolo nadstavby)

Sobota 20. apríla o 18.00 hod.: Michalovce - Skalica (6. kolo nadstavby)

Piatok 26. apríla o 17.30 hod.: Michalovce - Banská Bystrica (7. kolo nadstavby)

Foto: Róbert Andrejov