Popradčania mali lídra z Michaloviec na lopatkách

2015-03-23 12:00:00

Šesť minút delilo popradských futbalistov od zisku cenného skalpu, víťazstva nad lídrom z Michaloviec. Aj remíza má ale pre nich cenu zlata, keďže im definitívne zabezpečila šieste miesto v tabuľke a postup do prelínacej súťaže.

Lepšie vzájomné zápasy s Rimavskou Sobotou i Lokomotívou Košice totiž pri prípadnej rovnosti bodov po záverečnom kole hovoria v prospech Podtatrancov. Vyše dvetisíc divákov sledovalo v NTC bojovný futbal. V búrlivej atmosfére, o ktorú sa staral predovšetkým hosťujúci fanklub, si súperi na ihrisku nič nedarovali. Výsledkom toho bolo až sedem žltých kariet, päť na strane domácich. Po bezgólovom prvom polčase udreli ako prví Popradčania.

V 71. minúte otvoril skóre Tomáš Sedlák, ktorý poslal viackrát odrazenú loptu nekompromisne do siete. V 84. minúte sa však po trme-vrme v domácej šestnástke najlepšie zorientoval Michal Hamuľak a aj so šťastím dostal loptu za bránkovú čiaru - 1:1. „V úvodných dvadsiatich minútach sme boli trochu zakríknutí. Hrboľatý terén nám robil problémy, našej kombinačnej hre to príliš nesvedčí. Postupom času sme sa osmelili, gólových šancí však bolo minimum. Viazlo nám to najmä vo finálnej fáze pri zakončení. Bolo to bojovné stretnutie s množstvom osobných súbojov. Oba tímy hrali na doraz. Pri inkasovanom góle sme neodkopli loptu, čo súper využil. Bola to chyba, nemôžeme kombinovať vo vlastnej šestnástke. Musím však chlapcov pochváliť, že to nezabalili. Myslím si, že to bola zaslúžená remíza,“ konštatoval tréner MFK Zemplín Michalovce František Šturma.

Remíza bola spravodlivá

Obaja tréneri sa zhodli, že remíza bola spravodlivá. „Musím pochváliť svoje mužstvo, že nedovolilo Michalovciam hrať ich typickú hru. Donútili sme ich, aby nemohli rozvinúť svoju kombinačnú hru, o všetko sa museli pobiť. Ani my sme si nevytvorili veľa šancí, lebo nás to stálo veľa síl. Išlo o to, či niekto urobí chybu a či ten druhý využije chybu súpera. Nám sa to podarilo, dali sme gól. Vtedy som bol presvedčený, že to ustojíme. Myslím si, že rozhodcovia nevhodne vstúpili do zápasu. Veľmi spokojný som s tým, že sme takému silnému súperovi sťažili zápas. Šancí nebolo veľa, v konečnom dôsledku je bod spravodlivý,“ povedal tréner FK Poprad Vladimír Lajčák.

Zdroj: denník Korzár