Pokračovať v sérii bez prehry

2024-04-12 15:47:53

V Banskej Bystrici hráme v sobotu od 18.00 hod.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce ťahajú momentálne sériu šiestich duelov bez prehry. Začali ju ešte v predposlednom kole základnej časti a pokračujú v prvých štyroch nadstavbovej časti o záchranu. Michalovčania naposledy doma remizovali s Trenčínom 0:0, čo bol druhý zápas za sebou, v ktorom síce bodovali, no aj nestrelili gól, keďže predtým bezgólovú remízu dosiahli aj v Skalici.

Michalovčanom aktuálne patrí v tabuľke jedenáste miesto s trojbodovou stratou na desiate Košice a trinásťbodovým vankúšikom pred poslednými Zlatými Moravcami. „Určite nás teší, že konečne zbierame body a konečne iba neprehrávame. Nie je ale ešte koniec súťaže. Stále je o čo hrať. Náš cieľ je dostať sa na desiate miesto a vyhnúť sa tak baráži,“ skonštatovala opora zadných radov MFK Zemplín Martin Bednár, ktorého na jednej strane teší, že tím neinkasuje, no na druhej trochu mrzí, že sa zasekol aj gólostroj žlto-modrých“. „Už po zápase s Trenčínom som hovoril, že keď nedostanete gól, tak neprehráte. Nám sa ale ako hovoríte už dva zápasy nepodarilo streliť gól tiež. Práve to musíme zmeniť. V ofenzíve máme kvalitných hráčov, ktorí sa vedia dostať do šancí. Niekedy sa ale stáva, že nedáte gól z viacerých šancí. Určite máme kvalitu na to, aby sme skórovali a ja verím, že to v najbližších dueloch aj potvrdíme.“

Situácia v nadstavbovej časti o záchranu sa pomaly kryštalizuje tak, v boji o siedmu priečku, ako aj v boji o poslednú dvanástu. Ako sme spomínali, na posledné Zlaté Moravce máme náskok aktuálne trinásť bodov a keďže sa hrá ešte o osemnásť bodov, po víkendovom piatom kole môže byť v tomto boji matematicky vymaľované. Rovnako sa situácia kryštalizuje aj v boji o siedmu priečku, na ktorý sú predurčení hlavne Banská Bystrica a Trenčín. Aktuálne ťahajú za dlhší koniec povrazu práve Bystričania, ktorí majú šesť kôl pred koncom na Trenčín náskok ôsmich bodov. A práve na pôde lídra skupiny sa predstaví náš tím túto sobotu v piatom nadstavbovom kole. „Pre nich bolo určite sklamanie, že sa nedostali do nadstavby o titul, ale už dávnejšie bolo zrejmé, že dve družstvá sa tam nedostanú. Teraz sa určite snažia o to, aby skončili na siedmom mieste a zahrali si v baráži o európsky pohár. Čo sa týka samotného mužstva, to má svoju kvalitu. Majú v kádri momentálne dvoch najlepších strelcov ligy. Polievka síce nehrá kvôli zraneniu, no sú tam aj iní hráči, na ktorých si musíme dať v sobotu pozor,“ upozorňuje Martin Bednár. Toho sme sa opýtali aj na predošlé dva tohtosezónne zápasy s Banskou Bystricou. Dukle sme doma v treťom kole podľahli 0:3 a na Štiavničkách sme prehrali 1:3. „Prvý duel ovplyvnila choroba v našom tíme, ako aj to, že sme ešte nemali až tak kvalitný káder, ako máme teraz. V Banskej Bystrici sme zase začali dobre, súper nás ale trestal za chyby. Oba zápasy ukázali, že majú kvalitné mužstvo. Hlavne v domácom prostredí si vedia uhrať potrebné výsledky. Určite budú chcieť vyhrať aj v sobotu, my tam ale taktiež ideme s cieľom zabodovať,“ dodal na záver Martin Bednár.

Foto: Róbert Andrejov