Prvá prehra pod vedením Straku

2024-04-21 15:23:55

V sobotu sme zaznamenali prvú stratu bodov pod trénerom Františkom STrakom.

Víkendové šieste kolo nadstavbovej časti najvyššej futbalovej Niké ligy prinieslo dve ukončenia michalovských sérii. Brankár Zemplína Žiga Frelih inkasoval gól po 530 minútach a „žlto-modrí“ prehrali po siedmych dueloch v rade, v ktorých bodovali. Ich tréner František Straka v súboji so Skalicou (1:3) prišiel o svoju neporaziteľnosť.

Michalovčania vstupovali do zápasu s vedomím piatkového víťazstva Košíc v Trenčíne, ktoré znamenalo znova odskočenie FC od Zemplínčanov. Možno aj to sa podpísalo pod ich zakríknutý výkon. Michalovčania robili veľa chýb, na ktoré doplatili pri všetkých troch inkasovaných góloch. Kým Skalica trestala skoro každú ich chybu, Zemplínčanom chýbal v ofenzíve posledný krok. Nakoniec sa zrodilo víťazstvo Záhorákov, ktoré im dalo do rúk definitívu záchrany. Kým oni sa mohli tešiť zo záchrany už v sobotu, Michalovčania spadli hlbšie do priepasti zvanej baráž. „Mňa samozrejme mrzí, že sme tento zápas nezvládli. Nezvládli sme ho vlastnými chybami. Hrali sme v nejakom kŕči. Po výhre Košíc v Trenčíne sme sa dostali pod tlak a vedeli sme, že musíme vyhrať. Tlak sme nezvládli. Sú ale aj také zápasy. Góly súpera padli po našich chybách. Bol to pre nás taký „zápas blbec“. Odklonilo sa od nás šťastie, súper bol nesmierne efektívni. Vyhral ale zaslúžene. Je na nás, aby sme sa z toho oklepali a išli ďalej. Čakajú nás ešte štyri zápasy, v ktorých sa pokúsime dostať Košice pod seba,“ povedal po stretnutí tréner MFK Zemplín František Straka.

Michalovčania ťahali sériu bez prehry od jeho príchodu na Zemplín. Bodovali v posledných dvoch dueloch základnej časti, ako aj v prvých piatich nadstavby, v ktorých dokonca ani raz neinkasovali. „Každá séria raz skončí, teraz skončila tá naša. Ide teraz o to, aby sme to dobre zanalyzovali a aby ďalší zápas bol z našej strany lepší,“ pokračuje Straka k skončenej sérii Michalovčanov. Prehra so Skalicou prišla v nevhodný čas. Po tom, čo Zemplínčania v minulom kole vyhrali v Bystrici 1:0 sa totiž dostali aj mimo barážovej jedenástej priečky. Tú prenechali Košičanom, ktorí ale v piatkovej predohrávke prekvapujúco vyhrali na pôde Trenčína, keď o výhre 2:1 rozhodli v deviatej minúte nadstaveného času. FC sa odpútalo od Michalovčanov znova na tri body. „My sme tento zápas spolu sledovali a po jeho konci som videl na chlapcoch sklamanie. Počítali sme, že Trenčín má kvalitné mužstvo a že tam Košice iba ťažko niečo uhrajú. Nakoniec ale uhrali tri body. Naše sklamanie bolo obrovské a asi sa prenieslo aj do zápasu so Skalicou. Veľmi sme chceli zvíťaziť a to nám zrejme zväzovali nohy. Našu stratu musíme akceptovať. Musíme ísť ďalej. Jedna séria skončila a my musíme urobiť všetko preto, aby sme ďalší zápas začali novú,“ dodal ešte k zápasu František Straka. Pri českom kormidelníkovi sa objavili pred víkendom informácie, že sa môže stať po skončení sezóny reprezentačným trénerom Gambie. „No comment,“ bola Strakova reakcia na otázku ohľadom jeho pôsobenia v Afrike.  

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza. foto: Róbert Andrejov)