S Podbrezovou víťazstvo rozdielom triedy

2015-03-22 12:00:00

Starší dorastenci doma triumfovali 3:0, keď sa do streleckej listiny dvakrát presadil Pavol Bellás a raz Ján Andrejko.

Prvého jarného víťazstva sa v sobotu dočkali starší dorastenci (U19) michalovského MFK Zemplín. Zrodilo sa na tretí pokus, a to v súboji 16. kola Dôvera I. ligy proti Podbrezovej, ktorú zdolali presvedčivo 3:0 (1:0).

Na vlastnej umelej tráve boli Michalovčania lepším celkom, hra sa odvíjala väčšinou len na polovici hostí, ale žlto-modrí sa dlho nevedeli presadiť. Súpera nalomili v závere prvého polčasu, keď peknou strelou prekonal hosťujúceho brankára Andrejko. Domácim vyšiel aj vstup do druhého dejstva hry, už po troch minútach sa presadil Bellás a zvýšil na rozdiel dvoch gólov. O ďalších desať minút prišiel tretí gólový úder MFK Zemplín, keď úspešným strelcom bol opäť Bellás. Podbrezová navyše musela dohrávať stretnutie bez vylúčeného brankára Páriša, takže Michalovce bez problémov dokráčali k trom bodom. V tabuľke im aktuálne patrí desiata priečka, ale na štvrtý Slovan Bratislava strácajú iba štyri body.

MFK Zemplín Michalovce - ŽP Šport Podbrezová 3:0 (1:0)

Góly: 37. J. Andrejko, 48. a 58. Bellás

ČK: 58. Páriš (Podbrezová)

MFK ZEMPLÍN: Prysiazhniuk - Mikovčík, A. Kuľha, Halagan, J. Straka (63. D. Petro) - Ilinjo, M. Bednár, Fedyna (71. Bavoľár) - Vajs (76. D. Sopata), Bellás, J. Andrejko

Najbližší program MFK Zemplín:

Piatok 27. marca o 15.00 hod.: Ružomberok - Michalovce (17. kolo)

Streda 1. apríla o 10.00 hod.: Michalovce - Slovan Bratislava (18. kolo)

Sobota 11. apríla o 11.00 hod.: Žilina - Michalovce (19. kolo)