Domáce dvojgólové víťazstvo!

2024-04-26 15:42:42

Doma sme zdolali Banskú Bystricu.

Michalovskí futbalisti po necelých dvoch týždňoch opäť zdolali Banskú Bystricu! Na vlastnej pôde v piatkovej televíznej predohrávke v rámci 7. kola nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o udržanie sa triumfovali nad Duklou 2:0, vďaka čomu sa v tabuľke znovu bodovo dotiahli na FC Košice. O víťazstve MFK Zemplín rozhodli Matúš Marcin a Henry Franck Bahi.

V prvom polčase sa hral nezáživný futbal, v ktorom diváci veľa vzruchu pred bránami nevideli. Hra sa odvíjala prevažne medzi šestnástkami, o niečo viac boli aktívnejší hostia spod Urpína, ale rovnako ako domáci toho veľa v ofenzíve nevymysleli. Zemplínčania hrozili iba z rohových kopov a po jednom z nich hlavičkoval nad bránu Magda. Tesne pred uplynutím polhodiny hry na Bahiho center z ľavej strany hlavou nedočiahol Niarchos. V 37. minúte sa vo výbornej pozícii ocitol najlepší strelec súťaže Rymarenko, avšak nebezpečenstvo zažehnal v poslednej chvíli skvelým obranným zákrokom Volanakis. Záverečné slovo prvého dejstva patrilo hosťujúcemu Willwéberovi, ktorého tečovanú strelu spoza šestnástky smerujúcu k pravej žrdi chytil Frelih.

Druhý polčas bol už oveľa zaujímavejší. Hneď v 47. minúte pálil Arevalo, Hruška jeho strelu s námahou vyrazil pred Danka, ktorého vychytal brankár Dukly. Na opačnej strane o päť minút neskôr strieľal Rymarenko nad bránu. Žlto-modrí čakali na svoju príležitosť predovšetkým z rýchlych brejkov. Po jednom z nich v 58. minúte zakončil tesne vedľa pravej žrde aktívny Arevalo. Štvrťhodinu pred koncom z podobnej pozície takisto rovnako nepresne mieril van Kessel. Zakrátko fauloval vo vlastnej šestnástke Považanec exspoluhráča Arevala a nasledoval pokutový kop, ktorý premenil Marcin a svojim deviatym gólom v sezóne poslal Michalovce do vedenia - 1:0. Pri záverečnom vabanku hostí, keď pri ich štandardke vybehol až do domácej šestnástky aj brankár Hruška, sa dostal do úniku Bahi a gólom do prázdnej brány spečatil výhru východniarov - 2:0.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Dukla Banská Bystrica 2:0 (0:0)

Góly: 77. M. Marcin (11 m), 90+. Bahi

ŽK: 55. Niarchos, 87. Volanakis - 39. Rymarenko, 87. Depetris

Rozhodovali: Kráľovič - Pozor, Vorel; 907 divákov

MFK ZEMPLÍN: Frelih - D. Magda, Dzotsenidze, Volanakis, Bahi - Karasiuk - van Kessel (90. L. Jánošík), S. Danko (61. F. Vaško), Arevalo (90+. Marjanovič), M. Marcin (90. L. Šimko) - Niarchos (61. Adekunle)

MFK DUKLA: M. Hruška - O. Klimpl, M. Hlinka, Willwéber - Pišoja, Richtárech, Považanec (80. B. Ľupták), A. Hanes (80. Depetris) - Marquinho (88. Pinďura), Rymarenko, Veselovský (84. Guimaraes)

Hlasy trénerov:

František Straka (tréner Michaloviec): „Bolo to extrémne náročné stretnutie proti výbornému súperovi, ktorý v prvom polčase ukazoval svoju kvalitu a potenciál. Som veľmi rád, že sme takého silného protivníka dokázali poraziť. Po zápase so Skalicou sme boli psychicky veľmi dole a tento zápas bol preto pre nás veľmi dôležitý. Teší ma, že sme plnili taktické pokyny a súpera sme nepúšťali do čistých šancí, čo bol základ nášho víťazstva. Čakali sme na svoje šance, ktoré aj prišli. Chlapcov som nabádal k trpezlivosti, čo sa im vyplatilo. Boli sme efektívni, čo nakoniec rozhodlo. Som veľmi rád, že to chlapci odmakali a zvlášť v druhom polčase ukázali srdiečko a charakter. Zvládli sme veľmi dôležitý krok, za čo chlapcom ďakujem.“

Mário Auxt (tréner Banskej Bystrice): „Pripravovali sme sa na to, že po nevydarenom zápase so Skalicou bude reakcia domácich iná. Chceli sme byť viac úspešnejší ako tomu na ihrisku bolo. Chlapci sa snažili, chceli sme byť aktívni na lopte a vytvárať si šance. Bohužiaľ, vo finálnej fáze sme neboli efektívni a ťažko sme sa presadzovali. Potom prišla penaltová situácia, po ktorej sme dostali gól. Domáci si vedenie už postrážili a v závere dali ešte druhý gól. Vedeli sme, že to bude náročné, dnes nám to bohužiaľ nevyšlo.“

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 4. mája o 18.00 hod.: Trenčín - Michalovce (8. kolo nadstavby)

Sobota 11. mája o 18.00 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce (9. kolo nadstavby)

Sobota 18. mája o 17.00 hod.: FC Košice - Michalovce (10. kolo nadstavby)

Foto: Róbert Andrejov