Cenná remíza na popradskej pôde

2015-03-21 12:00:00

Žlto-modrí si s domácimi podelili body po výsledku 1:1, skóre otváral Tomáš Sedlák, vyrovnanie zabezpečil Michal Hamuľak.

V predposlednom stretnutí základnej časti druholigovej súťaže zaknihovali michalovskí futbalisti nerozhodný výsledok v Národnom tréningovom centre v Poprade, keď s domácim mužstvom remizovali 1:1 (0:0). Na budúcu sobotu nastúpia na posledný duel DOXXbet ligy skupiny Východ s Dolným Kubínom a následne o týždeň nato už odštartujú boje v nadstavbovej skupine o postup do Fortuna ligy.

Aktívnejšie vstúpili do zápasu Popradčania, ktorí mali v úvodných dvadsiatich minútach navrch. Hneď na začiatku zahrávali dva rohové kopy, z ktorých však nezapršalo. Takisto sa gólom neskončili ani viaceré ich sľubné akcie. Postupom času sa líder tabuľky začal viac osmeľovať a získavať pôdu pod nohami. V 21. minúte zahrával priamy kop Bayón a Morlacchi hlavou zakončil tesne nad. o päť minút nato si to táto dvojica Španielov zopakovala, po rohu prvého menovaného druhý hlavou zakončil len do pripraveného brankára Maleca. Vzápätí sa vyhol ofsajdu domáci Maliňák, dostal sa do sľubného úniku, avšak vyriešil ho veľmi zle a Kiru ani neohrozil. Michalovčania mali viac loptu na svojich kopačkách, boli technickejší, ale do šancí sa nedostávali, zaujala iba strela Kuncu, s ktorou si Malec poradil. A keďže tutovku si nevypracovali ani domáci, išli tímy do kabín za bezgólového stavu.


Aj po prestávke mali prevahu hráči MFK Zemplín a už v 54. minúte nebezpečne pohrozili, keď po akcii Kuncu s Bayónom na pravej strane odcentroval druhý menovaný do šestnástky a Koscelník zblízka nastrelil iba popradského gólmana. Potom pre zmenu poslal loptu do malého "vápna" Kunca opäť na Koscelníka, ale tomu k zakončeniu chýbali centimetre. V 71. minúte prišiel prvý gólový moment zápasu: domáci v priebehu niekoľkých sekúnd trikrát nebezpečne odcentrovali do michalovskej šestnástky, obrana hostí nedokázala odvrátiť loptu do bezpečia, tá sa dostala až ku Sedlákovi a Exmichalovčan prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste - 1:0. Inkasovaný gól nabudil žlto-modrých ešte k vyššej aktivite a v 82. minúte mohlo byť vyrovnané. Striedajúci Montero parádne zahral priamy kop z 25 metrov a Malec ešte krajším zákrokom loptu smerujúcu k ľavej žrdi chytil. Zaslúžené vyrovnanie prišlo v 84. minúte, po Šimčákovom dlhom vhadzovaní sa lopty v päťke zmocnil Hamuľak, ktorý ju poslal za Maleca - 1:1. Ten istý hráč mohol o tri minúty streliť aj druhý gól, ale jeho volej zneškodnil Malec. Remíza je spravodlivá.


FK Poprad - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (0:0)

Góly: 71. T. Sedlák - 84. M. Hamuľak

ŽK: 23. T. Sedlák, 27. Ľ. Jurčo, 31. Palutka, 87. J. Tropp, 89. R. Ujčík - 52. Perez, 74. T. Chovanec

Rozhodoval: Kráľovič - 2 126 divákov

FK: Malec - Ľ. Jurčo (86. M. Ondruš), Janigloš, Bendík, J. Tropp - Rams, Palutka, T. Sedlák, M. Ferenc - Kubus (77. R. Ujčík), E. Maliňák (66. Melek)

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - Morlacchi - D. Kunca, Bayón (61. Montero), Turík (73. T. Chovanec), M. Koscelník (80. S. Danko) - M. Hamuľak

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 28. marca o 15.00 hod.: Michalovce - Dolný Kubín (22. kolo)