Druhé víťazstvo nad lídrom

2024-04-29 13:48:32

Banskú Bystricu zdolali aj druhýkrát v nadstavbe.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce si opäť priblížili účasť v najvyššej Niké lige aj v budúcej sezóne. V predohrávanom stretnutí siedmeho kola nadstavbovej časti o udržanie sa zdolali v piatok jej lídra MFK Dukla Banská Bystrica 2:0 a znova sa dostali na desiate miesto v tabuľke, keď majú tri kolá pred koncom lepšie skóre ako v súčasnosti jedenáste Košice. Tie ale majú lepšie vzájomné zápasy a v prípade rovnosti bodov preskočia Michalovčanov v tabuľke (zmena môže nastať iba tým, že Zemplín vyhrá v poslednom desiatom kole v Košiciach).

Zverenci trénera Františka Straku tak dobre zareagovali na minulotýždňovú domácu prehru 1:3 so Skalicou, ktorá uťala ich sedemzápasovú sériu bez prehry. Michalovčania sa tentoraz nevrhli do útoku. Aktívnejší bol ich súper, ktorého ale nepúšťali do čistých gólových šancí. V druhom polčase sa obraz hry zmenil. Iniciatívu prebrali domáci, ktorí išli v ústrety strelenému gólu. Ten sa im nakoniec podarilo dosiahnuť na začiatku poslednej štvrťhodiny, kedy Marcin rutinérsky premenil pokutový kop. „V prvom polčase bol asi súper lepší na lopte. Druhý polčas rozhodla jedna situácia. Myslím, že tá penalta bola zaslúžená. Aj samotný hráč súpera povedal, že tam kontakt bol,“ uviedol úspešný exekútor pokutového kopu Matúš Marcin.

Ten je spolu s Igorom Žofčákom určený v tíme na tieto situácie. Keďže Žofčák pre zranenie nehral, voľba bola jasná. „Veril som si! Keby si niekto veril viac, nie je problém mu to prenechať, tentoraz som si ale veril aj ja. Prvú myšlienku som mal, že to kopnem do stredu brány, no potom som si spomenul, že jednu penaltu proti Bystrici som už takto dal. Čakal som do poslednej sekundy, brankár stále ostával v strede, tak som to kopol do strany,“ pokračuje Marcin, ktorý strelil už svoj deviaty tohtosezónny gól a iba jediný presný zásah mu chýba k tomu, aby sa stal prvým michalovským hráčom v Niké lige s dvojciferným počtom strelených gólov v sezóne. Viac ako strelený gól ho ale tešili dôležité tri body. „Sme všetci radi, že sme nad Bystricou vyhrali aj doma. Určite nás mrzela prehra so Skalicou, na druhej strane to ale bolo možno aj dobré, že prišla. Trochu sme sa spamätali. Zvládli sme ťažký zápas. Čakajú nás ešte tri a potom sa uvidí, kde skončíme,“ dodal Matúš Marcin.

Spokojný s víťazstvom bol aj stredopoliar Stanislav Danko. Bol to práve on, kto mohol otvoriť skóre už v úvode druhého polčasu, kedy brankár Bystrice Hruška najskôr reflexívne vyrazil strelu Arevala, z dorážky mieril Danko práve do jeho rukavíc. „Trochu som sa splašil. S odstupom času, určite by som si loptu prebral a pokračoval s ňou ďalej,“ priznal michalovský stredopoliar, ktorého tiež potešili tri cenné body. „Keby sa nám to nepodarilo zvládnuť, už by to nebolo dobré. Teraz sme dostali pod tlak Košičanov my. Prvý polčas sme nemali ideálny. Druhý nám ale vyšiel. Ako hovorím, chceli sme to zvládnuť a všetci sme radi, že sa tak stalo,“ pokračuje k zápasu Stanislav Danko. Michalovčania ale stále nie sú z najhoršieho vonku. Už niekoľko týždňov je síce známe, že vypadnú Zlaté Moravce, no na druhej strane, Zemplínčanom stále hrozí jedenásta priečka a teda aj baráž s druhým najlepším druholigistom. „Tlak je samozrejme už dosť veľký. Do konca ostávajú už iba tri zápasy. Tréner je ale výborný motivátor. Aj teraz nás pripravil dobre a ja verím, že to takto bude aj v ďalších zápasoch,“ dodal Stanislav Danko.  

Zdroj: Podvihorlatské noviny