Marcin sa včas rozpamätal

2024-04-30 09:15:03

Duel s Banskou Bystricou očami Denník Šport.

V pozvánke na stretnutie sme upozornili na skutočnosť, že obe mužstvá v poslednom čase nestrieľajú góly a jeden gól za zápas je pre oba tímy maximum. Napokon, „vojaci” dosiahli v troch posledných zápasoch výsledok 1:0. Ak sme sa spýtali, či to bude znova o jednom góle, tak prvý polčas na to dal jasnú odpoveď. Veľa nechýbalo, aby sme mali pravdu. V posledných sekundách nadstavenia strelil svoj prvý ligový gól v kariére Franck Bahi. Po ňom už hlavný rozhodca odpískal koniec.

O osude stretnutia rozhodol jedenástkový moment, keď Považanec fauloval v šestnástke Arevala. „Bola tam prepadnutá lopta, po ktorej nasledoval center, ktorý smeroval medzi mňa a Marcosa. Videl som, že nabieha michalovský hráč, preto som chcel odkopnúť loptu, ale umne dal nohu predo mňa a ja som ho nechtiac trafil. Žiaľ, hneď som vedel, že to bude jedenástkový moment. Myslel som, že budem pri lopte prvý, no urobil to šikovne a trafil som ho do nohy,” opísal jedenástkovú situáciu hosťujúci stredopoliar Jakub Považanec.

Loptu na zahranie jedenástky si zobral kapitán Michaloviec Matúš Marcin. Ťažobu zodpovednosti zvládol rutinérsky. „S Igorom Žofčákom sme určení na jedenástku. Ak by si niekto na ihrisku veril viac, tak nie je problém, lenže ja si na tieto situácie verím, tak som si zobral loptu,” vyjadril sa Matúš Marcin. Priznal tiež, že nebol stopercentne rozhodnutý, ako a kde umiestni loptu. „Prvú myšlienku som mal, že kopnem loptu do stredu. Potom som sa rozpamätal, že ja som už raz Matúšovi Hruškovi kopol jedenástku do stredu bránky. Preto som čakal do poslednej sekundy, a keď som videl, že brankár zostával v strede, tak som loptu radšej umiestnil do strany,” dodal michalovský kanonier, ktorý si pripísal deviaty gól v sezóne. Banskobystričania sa trápili vo finálnej fáze a trvá to už niekoľko kôl. „Zopakoval sa domáci zápas s Michalovcami spred dvoch týždňov. Chceli sme vyhrať, pripraviť si a využiť nejaké šance, no bolo to ako cez kopirák z domáceho stretnutia. My sme hrali a tlačili sa do šestnástky, oni čakali na brejk, na šancu či našu hlúpu chybu a tú využili,” poznamenal smutným hlasom Jakub Považanec.

Zdroj: Denník Šport (Tomáš Petro, foto: Róbert Andrejov)