Zvládli koncovku a držali palce

2024-04-30 09:38:00

Denník Šport o našej výhre nad B. Bystricou.

Nemohli sme sa ubrániť dojmu, ako keby sa domáca prehra Michaloviec spred týždňa so Skalicou (1:3) nedostala z hláv Zemplínčanov. Nervozita a množstvo pokazených prihrávok priam kričali. Bystričania boli o čosi futbalovejší, no ani oni nič nevymysleli. Z trápenia oboch mužstiev smerom dopredu boleli oči. Po prestávke to už bolo najmä z domácej strany podstatne lepšie. „Z našej strany to nebol celkom ideálny zápas, najmä prvý polčas. Snažili sme sa hrať kompaktne a vyrážať do brejkov. Myslím si, že z tohto pohľadu nám druhý polčas vyšiel,” vyjadril sa michalovský stredopoliar Stanislav Danko, ktorý sa hneď na začiatku druhého polčasu ocitol v dobrej streleckej príležitosti. Arevalovu strelu spoza pokutového územia Hruška iba vyrazil k hranici šestnástky, odkiaľ z prvej nie najrazantnejšie vystrelil Danko a hosťujúci brankár jeho pokus kryl. „Trochu som sa splašil. Ak by sa to stalo znovu, určite by som si loptu prebral a následne ju umiestnil na bránku.”

Zásadným bodom v stretnutí bola nariadená jedenástka, ktorú Marcin v 78. min premenil. „Myslím si, že bola. Išlo o jasný kontakt, po ktorom nasledoval pád Arevala. Hostia ani neprotestovali. Vedeli sme, že zápas musíme zvládnuť, pokiaľ sa chceme dotiahnuť na Košice. Som rád, že sa nám to podarilo a môžeme ísť spokojnejší do Trenčína.” Tlak a nervozita sa s pribúdajúcimi zápasmi stupňujú, lebo v hre zostáva menej a menej bodov. „Je to badateľné. Ako keby sme mali zviazané nohy. Tréner nás motivuje, aby sme sa mentálne pripravili na záverečné stretnutia,” konštatoval Stanislav Danko. Pred týždňom vyhrali Košičania piatkový televízny zápas v Trenčíne a dostali tak pod tlak Michalovčanov, ktorí domáci sobotňajší duel so Skalicou vôbec nezvládli a prehrali ho 1:3. Tentoraz sa v piatok pred kamerami predstavili Zemplínčania a dôležitým víťazstvom dostali pod tlak Košičanov. „Budeme držať palce Zlatým Moravciam, aby zvládli tento zápas,” usmial sa michalovský záložník. A dnes už vieme, že celá michalovská šatňa veru poctivo držala palce ViOn-u.

Hostia dlhý čas zvierali v ruke remízový bod, no nakoniec odchádzali zo Zemplína naprázdno. „Išli sme do stretnutia s tým, že ho chceme vyhrať a nemuseli by sme tak čakať na zaváhanie Trenčína. Michalovčania boli lepší v tomto zápase. My sme sa nedostávali do šancí a ani do zakončenia,” zhodnotil zápas banskobystrický ofenzívny hráč Dominik Veselovský. Aj on si myslí, že zlomovým momentom súboja bol pokutový kop. „Už predtým sme mali zbytočné straty lopty. Penalta podľa mňa bola. Ak však chceme vyhrať zápas, musíme o tom rozhodnúť skôr a nečakať až do konca.” Tento výsledok síce postavenie Banskobystričanov v tabuľke nijako neovplyvní, no o 7. miesto musia naďalej bojovať. Po víťazstve Trenčína ho ešte zďaleka nemajú isté. „Chceli sme bodovať, takže výsledok je pre nás sklamaním.” Bystričania pred dvoma týždňami podľahli Michalovciam doma 0:1 a gól im nestrelili ani v odvete. „Určite sme chceli Michalovčanom odplatiť domácu prehru. Pripravovali sme sa na to, no skutočnosť bola iná. Bolo to znova o jednom góle. Domáci ho v závere strelili a zápas už bol vybavený. Druhý gól padol, keď sme hrali vabank. V ofenzívnej fáze sme boli málo nebezpeční,” dodal Dominik Veselovský.

Zdroj: Denník Šport (Tomáš Petro, foto: Róbert Andrejov)